MIKROBACID™ - A bélrendszer fertőtlenítéséért 30 ml.

MIKROBACID™ - A bélrendszer fertőtlenítéséért 30 ml.

A mikrobiom egészségéért!

A bélrendszer fertőtlenítéséért és a hatékony immunrendszer működéséért!

 

 • a növényi kivonatok és illóolajok szinergikus kombinációja biztosítja az egész emésztőrendszer egyensúlyának fenntartását,

 

 • megszabadítja a bélrendszert a káros mikroorganizmusoktól,

 

 • széles hatásspektrumú termék, mely a baktériumok működését 4 téren „támadja” (kommunikáció, kötődés, mozgékonyság, ellenálló képesség),
6 280 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

A mikrobiom egészségéért!

A bélrendszer fertőtlenítéséért és a hatékony immunrendszer működéséért!

A bélflóra megfelelő állapota alapvető egy egészségesen működő szervezet számára. A felborult emésztés visszaállításának egyik első lépése az emésztőrendszer tisztítása, káros mikroorganizmusoktól való megszabadítása.

A baktériumok kétféleképpen léteznek az emberi szervezetben. Egyrészt önálló független sejtként keringenek a szervezetben, ám a baktériumok kb. 98%-a csoportosulást alkot, és telepekben él. A telepek védelme érdekében ún. biofilmet hoznak létre, amely gyakorlatilag egy „cukorból álló pajzs”. Ez alatt pedig remekül élnek és szaporodnak, miközben a gazdatestnek sok problémát okoznak. Ilyen, mindenki által ismert biofilm pl. a fogkő is.a

 

Ez a biofilm réteg lehetőséget biztosít nekik, hogy sokkal ellenállóbbak legyenek a szervezet védekező mechanizmusával és akár az antibiotikumok hatásaival szemben is.

 

A kórokozók elleni küzdelemben nyújt segítséget a WTN MikrobaCIDTM készítménye, mely a növényi kivonatok és illóolajok speciális elegye által tisztítja, „fertőtleníti” a béltraktust. A szervezet káros mikroorganizmusoktól való megszabadításának segítése által a szervezet sokkal könnyebben lesz képes a regenerációra is. Egy kitisztult emésztőrendszerben az emésztést segítő probiotikus baktériumtörzsek könnyebben telepszenek meg. Az emésztőrendszer tisztítását célzó kúra elemei a tisztítás, a méregtelenítés és a számunkra kedvező baktériumtörzsekkel való benépesítése.

 

Kórokozóirtásra többféle termék áll rendelkezésre, ám ezek jellemzően közös gyenge pontja az, hogy a hatásmechanizmusuk egyetlen dologra korlátozódik, és nem elég széles a működési spektrumuk sem.

 

A Wise Tree Naturals MikrobaCIDTM egy széles hatásspektrumú termék, amely a következő működési mechanizmusokon alapszik:  • 1. Baktériumkommunikáció gátlása
   A baktériumok kommunikálnak egymással. Ez a kommunikáció segíti őket abban, hogy egymást támogatva egy komplexebb hatást tudjanak elérni. A MikrobaCIDTM-ban lévő bizonyos növények képesek lehetnek meggátolni ezt a kórokozók közti kommunikációt.

 

  • 2. Kórokozók egymáshoz kapcsolódásának gátlása
   A baktériumok mielőtt csoportokba rendeződnek és kialakítják maguk körül a biofilm réteget, kezdetben csak „úsznak” a szervezetben. A csoportosuláshoz először le kell „horgonyozniuk”, mert így tudnak majd egymáshoz is kötődni. A MikrobaCIDTM-ban lévő növények ezt a kötődési fázist gátolhatják meg, ezáltal megakadályozzák, hogy kialakuljanak a csoportosulások, telepek, valamint létrejöjjön a biofilm réteg.

 

  • 3. Kórokozók mozgékonyságának / rajzásának mérséklése
   A baktériumokból álló telepek képesek a mozgásra és ezáltal a tovább vándorlásra. A MikrobaCIDTM képes lehet ezt a fajta mozgást megakadályozni, ezáltal is csökkentve a telepek hatékony működését.

 

  • 4. Kórokozók ellenállóképességének (efflux pumpa) csökkentése
   A baktériumoknak van egy olyan képessége, hogy egy ún. efflux pumpán keresztül kiürítik azokat az anyagokat, amelyek a működésükre nézve károsak, ami fenyegeti az életben maradásukat. Ez a fajta működés különösen ellenállóvá teszi őket az antibiotikumokkal szemben. A WTN MikrobaCIDTM-ban lévő egyes növények ennek a pumpának a működését állíthatják le, így lehetőséget biztosíthatnak az antimikrobális szerek bejutásához és hatásuk kifejtéséhez.A WTN MikrobaCIDTM abban különbözik a piacon lévő társaitól, hogy sokkal komplexebb a hatása, mint a monokomponensű termékeknek, mert a kórokozókat több területen egyszerre „támadja”.

 

 Miben különleges WTN készítménye?  • a növényi kivonatok és illóolajok szinergikus kombinációja biztosítja az egész emésztőrendszer egyensúlyának fenntartását,

 

  • megszabadítja a bélrendszert a káros mikroorganizmusoktól,

 

  • széles hatásspektrumú termék, mely a baktériumok működését 4 téren „támadja” (kommunikáció, kötődés, mozgékonyság, ellenálló képesség),

 

  • az antimikrobális gyógynövények és illóolajok hatóanyagai képesek megzavarni a biofilm réteg kialakulását és fejlődését, valamint áthatolnak a biofilm rétegen,

 

  • hozzájárulhat az egészséges emésztés fenntartásához,

 

  • megfelelő körülményeket teremt a jótékony bélbaktériumok probiotikumokkal történő visszaépítéséhez és megtelepedéséhez,

 

  • a bélrendszer tisztítása révén hozzájárulhat a hatékony immunrendszer működéséhez,

 

  • csak természetes növényi összetevőket tartalmaz,

 

  • nem tartalmaz tartósítószert.FONTOS: Szakemberek arra világítottak rá, hogy az echinacea használata nincs mindig jótékony hatással a Th1 autoimmun dominanciában (pl. a legtöbb Hashimoto, cöliákia, szklerózis multiplex, reumatoid artritisz, pszoriázis, Crohn betegség, a Graves-kór kezdeti fázisa ilyen lehet, de idetartozhat az 1-es típusú cukorbetegség is). Ezekre az esetekre is gondolva megalkottuk a WTN MikrobaCIDTM-X-et, amelyik nem tartalmaz echinacea-t, így segítséget nyújthat az emésztőrendszer egészségének a helyreállításában a kimondottan Th1 autoimmun dominanciával rendelkezők esetében is.

 

 WTN Komplex Béltisztító Program (KBP)

 

Ahhoz, hogy a béltisztítás valóban hatékony legyen, szükséges lehet a WTN MikrobaCIDTM - mellett más készítményeket is (pl. WTN MikrobaTOXTMWTN ViriCIDTM és WTN Bélflórabarát étrend-kiegészítő stb.) használni. Ebből kiindulva állítottuk össze a Komplex Béltisztító Programot, amely segítségével hatékonyabbá teheted a bélrendszered detoxifikációját. Az étrend-kiegészítők mellett elengedhetetlen bizonyos életmódbeli változtatások bevezetése is. A Komplex Béltisztító Programban ezekre is kitérünk néhány javaslat erejéig.

 


Adatok
Cikkszám
WTN14
Összetevők

 

WTN MikrobaCIDTM folyékony étrend-kiegészítő

 

Összetevők (1. táblázat): organikus glicerin, noni gyümölcs koncentrátum, bíbor kasvirág (echinacea purpurea) kivonat, máriatövismag kivonat, fokhagyma kivonat, vörös málnalevél koncentrátum, fekete áfonya kivonat, tisztított víz, shiitake gomba kivonat, szőlőmag kivonat, etil-alkohol, sárga tárnics koncentrátum, keskenylevelű kasvirág koncentrátum, fehérfűz kéreg kivonat, organikus teafaolaj, galbánum gyanta, organikus levendulaolaj, organikus oregánóolaj, xantángumi, citromsav.

 

1. táblázat Aktív komponensek koncentrációja (WTN MikrobaCIDTM folyékony étrend-kiegészítő).

 Aktív komponensek


1 adagban
(1 csepp)


Noni gyümölcs koncentrátum, bíbor kasvirág
(echinacea purpurea) kivonat, máriatövismag kivonat, fokhagyma kivonat,
vörös málnalevél koncentrátum, fekete áfonya kivonat, shiitake gomba kivonat, szőlőmag kivonat,
sárga tárnics koncentrátum, keskenylevelű kasvirág koncentrátum, fehérfűz kéreg
kivonat, organikus teafaolaj, galbánum gyanta, organikus levendulaolaj, organikus oregánóolaj


32 mg

Használati javaslat

 

WTN MikrobaCIDTM folyékony étrend-kiegészítő használati javaslat:

 

Ajánlott mennyiség: napi 3 x 1-5 csepp nyelv alá cseppentve, vagy vízalapú folyadékban elkeverve. Lehetőség szerint a főétkezések előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vagy étkezés után.

 


Használat


WTN MikrobaCIDTM


Szedési javaslat


Főétkezések előtt 30 perccel


felnőttek


3x1-5 csepp / nap nyelv alá cseppentve, vagy vízalapú folyadékban elkeverve


12-16 éves korig


3x1-2 csepp / nap nyelv alá cseppentve, vagy vízalapú folyadékban elkeverve


2-11 éves korig


7 kg testsúly kilogrammonként 1 csepp/ nap nyelv alá cseppentve, vagy vízalapú folyadékban elkeverve


2 éves kor alatt


nem használható

 

A WTN MikrobaCIDTM folyékony étrend-kiegészítő és a folyadék állaga miatt, amikor a cseppentőt az üvegből kiemeled már rögtön ki is cseppenhetnek az első cseppek. Így erre figyelve, óvatosan emeld ki a pipettát és kiskanálra adagolva cseppentsd ki a számodra megfelelő cseppszámot.

 

Használati útmutató MikrobaCIDTM-hoz:

 

 

Fontos  • Javasoljuk, hogy csak kúraszerűen használd! Amennyiben szakember nem javasolta másképp egy-egy kúra időtartama 3-6 hét legyen, ami után tarts 1-2 hét szünetet. Akut, azaz rövid ideje fennálló fertőzés esetében a fentieket (3-6 hetes kúra utána 1-2 hét szünet) 2-3 hónapos, míg krónikus (hosszabb ideje meglévő) fertőzés esetén 4-5 hónapos időtartamig célszerű ismételni. A kúra megkezdésének első néhány napjában (6-9 napig) napi 3x1 cseppet használj, majd fokozatosan emeld az adagot 3x2, 3x3, 3x4 majd 3x5 cseppre. Minden fázisnál több napig használd az adott dózist, mielőtt emelnéd a cseppszámot. Amennyiben bármilyen kellemetlen tünetet (pl. hasmenés) észlelnél a dózis emelésénél térj vissza az előző dózishoz és azt folytasd a kúra időtartama alatt. Szakember segíthet a megfelelő dozírozás kialakításában. A termék túlzott használata kedvezőtlen hatással lehet a jó bélflórára is.

 

  • Mindenképpen javasolt a MikrobaCIDTM használata mellett a bélflóra regenerálása pl. a WTN Bélflórabarát segítségével.

 

  • Szükség lehet az elhalt kórokozók és a felszabadult méreganyagok megkötésére és kivezetésére! (pl. WTN MicrobaTOXTM segítségével).

 

  • Amennyiben emésztőrendszeri diszkomfortérzést, rossz közérzetet (pl. fejfájás, mérgezéses tünetek) tapasztalsz, akkor mindenképpen használd mellé a WTN MicrobaTOXTM – ot, valamint a WTN Bélflórabarát-ot is!Figyelmeztetés  • Használata kúraszerűen javasolt, amennyiben a kezelőorvosod, természetgyógyászod nem javasolta másképp.

 

  • Várandósság alatt fogyasztása nem javasolt.

 

  • Gyermekek nem használhatják 2 éves kor alatt.

 

  • Ha bármely termékösszetevőre allergiás, túlérzékeny vagy, ne használd a terméket!

 

  • A mikrobiológiai tesztek alapján az E-colira nincs szignifikáns, jelentős hatással. Ilyen esetekben a WTN MikrobaCIDTM-ot (vagy MikrobaCIDTM-X -et) javasolt a WTN ViriCIDTM-el kombinálni.

 

  • A folyadék alapú étrend-kiegészítők használata előtt érdemes bőrpróbát végezni az összetevőkkel szembeni érzékenység kizárása végett. A fül mögötti terület erre kiválóan alkalmas, mert ott nagyon vékony és érzékeny a bőr.

 

  • Nagyon javasolt az étrend-kiegészítők szedését elkülöníteni a kávé fogyasztásától. Legalább fél órával a kávé fogyasztása előtt vagy kávé fogyasztása után min. 2 óra múlva célszerű bevenni.

 

  • Nem javasolt az étrend-kiegészítők bevétele állati eredetű tejalapú készítményekkel!

 

  • Amennyiben több étrend-kiegészítőt szedsz, akkor konzultálj szakemberrel, hogy milyen sorrendben célszerű szedned őket ahhoz, hogy ne érvényesüljön a hatóanyagok közötti esetleges kioltó hatás.

 

  • Termékeink tartósítószer-mentesek, így a termék pipettájával való érintkezés (nyelv, szájüreg, stb.) potenciálisan megnövelheti a kórokozók elszaporodását a termékben. Ez minőségbeli elváltozást okozhat! Kérjük fokozottan figyelj a pipettával történő érintkezés elkerülésére!

 

  • Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

 

  • Az ajánlott napi mennyiséget ne lépd túl.

 

  • A készítményt tartsd gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen.WTN Komplex Béltisztító Program (KBP)

 

Ahhoz, hogy a béltisztítás valóban hatékony legyen, szükséges lehet a WTN MikrobaCIDTM - mellett más készítményeket is (pl. WTN MikrobaTOXTMWTN ViriCIDTM és WTN Bélflórabarát étrend-kiegészítő stb.) használni. Ebből kiindulva állítottuk össze a Komplex Béltisztító Programot, amely segítségével hatékonyabbá teheted a bélrendszered detoxifikációját. Az étrend-kiegészítők mellett elengedhetetlen bizonyos életmódbeli változtatások bevezetése is. A Komplex Béltisztító Programban ezekre is kitérünk néhány javaslat erejéig.

 

WTN Komplex Béltisztító Program (KBP)

 

Részletes használati javaslat felnőtteknek:

 

Mivel minden eset egyedi, mindenképpen hangsúlyoznánk, hogy célszerű, ha kikéred egy szakember segítségét abban, hogy szükséges-e használnod, és ha igen, akkor a te aktuális állapotodnak megfelelően használd a WTN Komplex Béltisztító Programban javasolt termékeket.

 

1. WTN MikrobaCIDTM(vagy a WTN MikrobaCIDTM-X)

 

A WTN MikrobaCIDTM-ból napi 3x1 cseppet cseppents a nyelved alá, vagy vízalapú folyadékban keverd el. Lehetőség szerint a főétkezések előtt fél órával, érzékeny emésztőrendszer esetén étkezéssel vedd be.

 

Amennyiben a napi 3x1 csepp használata után nem tapasztalsz méregtelenítési tüneteket (fejfájás, rossz közérzet, hasmenés, hányinger, puffadás, levertség, fáradékonyság, megfázásos/influenzaszerű tünetek), akkor kb. 6-9 nap után emeld az adagolást 3x2 cseppre. Figyeld a tested reakcióit és a saját ütemedben növeld a dózist. Így 6-9 naponta emelheted az adagot – a kórokozó terheltségedtől függően - napi maximum 3x5 csepp mennyiségig. Amennyiben bármilyen kellemetlen tünetet (pl. hasmenés) észlelnél a dózis emelésénél, térj vissza az előző dózishoz, és azt folytasd a kúra időtartama alatt. Próbáld meg azt a mennyiséget beállítani, amit a szervezeted tolerál. Amennyiben szakember nem javasolta másképp egy-egy kúra időtartama 3-6 hét legyen, ami után tarts 1-2 hét szünetet.

 

Akut (rövid ideje fennálló) fertőzés esetén a 3-6 hetes kúra + 1-2 hetes szünet egységét 2-3 hónapig ismételd, majd a kórokozó terheltség csökkenésével fokozatosan csökkentsd vissza az adagot 3x1-2 csepp/nap mennyiségig.

 

Krónikus (hosszabb ideje fennálló) fertőzés esetén végezz 4-5 hónapos kúrát a fentiek betartásával. Mindenképpen javallott egy szakember segítségével testreszabni, vagyis a te személyedhez igazítani a dózist és a kúra időtartamát!
5 hónapnál hosszabb kúrát csakis szakember javaslata és felügyelete mellett tarts!

 

 2. WTN MikrobaTOXTM

 

A WTN MikrobaCIDTM (vagy a WTN MikrobaCIDTM-X) használatával párhuzamosan kezdd el a WTN MikrobaTOXTM-ot használni. Napi 1 kapszulát vegyél be bő folyadékkal (2,5-3 dl), lehetőség szerint éhgyomorra. Nagyon fontos, hogy étkezésektől, gyógyszerektől és egyéb étrend-kiegészítők szedésétől mindenképpen legalább 1,5 - 2 órával elkülönítve vedd be! A legalkalmasabb időpontok a délelőtt és a délután. Amennyiben erősebb méregtelenítési tüneteid vannak a MikrobaCIDTM szedése során, vegyél be 2 kapszulát a MikrobaTOXTM -ból: az elsőt délelőtt, a másodikat pedig délután.
A MikrobaTOXTM-ot a MikrobaCIDTM (vagy a WTN MikrobaCIDTM-X) kúra ideje alatt szedd.

 

 3. WTN Bélflórabarát

 

A WTN MikrobaCIDTM (vagy a WTN MikrobaCIDTM-X) és a WTN MikrobaTOXTM kúrával együtt érdemes elkezdeni a WTN Bélflórabarát kúrát, a bélflóra egyensúlyának a helyreállításáért. A Bélflórabarát étrend-kiegészítőből napi 1 kapszulát vegyél be az esti órákban, a MikrobaCIDTM bevétele után minimum 1 órával, a MikrobaTOXTM -tól 1,5-2 órával elkülönítve.
A Bélflórabarát étrend-kiegészítőt a MikrobaCIDTM és a MikrobaTOXTM abbahagyása után is szedheted, de használatával kapcsolatban egyeztess szakemberrel, hogy valóban a neked megfelelő ideig szedd!

 

 
4. ViriCIDTM 

 

Amennyiben úgy érzed, hogy a WTN MikrobaCIDTM (vagy a WTN MikrobaCIDTM-X), a WTN MikrobaTOXTM és a WTN Bélflórabarát termékek együttes használata 3-4 hét alatt sem hozott érdemi változást, érdemes továbbfolytatni a kúrát úgy, hogy a WTN ViriCIDTM terméket is beveted. A ViriCIDTM összetevők hatékonyságukat főleg vírusfertőzések esetén bizonyították, de hatásosnak bizonyultak penészgomba, vagy bakteriális fertőzések esetében is. Ebből kifolyólag mindenképpen felerősíti a WTN MikrobaCIDTM (vagy a WTN MikrobaCIDTM-X) az esetlegesen túlszaporodott káros bélflóra kiegyensúlyozására gyakorolt hatását.
A WTN ViriCIDTM szedését napi 1 kapszulával kezdd, a reggeli étkezés előtt, éhgyomorra beszedve. Érzékeny emésztőrendszer esetén étkezés közben. Állapotod függvényében növelheted az adagot napi 3x1 kapszuláig. Kúraszerűen használd!

 


Figyelmeztetés!

 

Állapotodtól függően mi általában 2-5 hónapos kúrát javaslunk a fenti használati javaslatok betartásával. Ha állapotod megkívánja meghosszabbíthatod a kúrát 6-12 hónapig, de erről mindenképpen konzultálj szakemberrel!  • Amennyiben intenzív méregtelenítési tüneteket (pl. émelygés, hányinger, hasmenés, fejfájás, rossz közérzet, levertség), vagy mellékhatásokat tapasztalsz, csökkentsd a MikrobaCIDTM adagolását és konzultálj szakemberrel!

 

  • Várandósság, laktáció alatt, műtéti beavatkozások előtt, legyengült fizikai és/vagy lelki állapotokban ne végezz méregtelenítést, tisztító kúrát, ne használd a termékeket!

 

  • Gyermekek nem használhatják 2 éves kor alatt!FONTOS: A termékek szedési sorrendjével és komplett kúrájával kapcsolatban kövesd a fenti javaslatokat!

 

Felnőtteknek:

 

1. táblázat A Komplex Béltisztító Program használati útmutatója.

 Használat


WTN MikrobaCIDTM
vagy
WTN MikrobaCIDTM-X


WTN MikrobaTOXTM


WTN Bélflórabarát


WTN ViriCIDTM


Szedési javaslat


Főétkezések előtt 30 perccel


Étkezésektől, gyógyszerektől
és egyéb étrend-kiegészítők
szedésétől mindenképpen
legalább 1,5 - 2 órával elkülönítve


Esti órákban,
a MikrobaCIDTM
bevétele után
minimum 1 órával,
a MikrobaTOXTM -tól
1,5-2 órával elkülönítve


Napi 1 kapszula, a reggeli étkezés
előtt, éhgyomorra. Érzékeny
emésztőrendszer esetén étkezés
közben vagy után.


Felnőttek


3x1-5 csepp / nap
nyelv alá cseppentve,
vagy vízalapú
folyadékban elkeverve


1-2 kapszula/ nap, bő
folyadékkal (2,5-3 dl),
lehetőség szerint
éhgyomorra


1 kapszula / nap


1-3 kapszula / nap


Gyermekeknek (12-16 év)


1. táblázat A Komplex Béltisztító Program használati útmutatója.
Használat


WTN MikrobaCIDTM
vagy
WTN MikrobaCIDTM-X


WTN MikrobaTOXTM


WTN Bélflórabarát


WTN ViriCIDTM


Szedési javaslat


Főétkezések előtt 30 perccel


Étkezésektől, gyógyszerektől és<