Magyar Alga Erő kapszula
A Magyar Alga Erő Kapszula spirulina algából készül, mely algafajta minősített szuperélelmiszer, hiszen egyedülálló tápanyag-sűrűséggel rendelkezik.
A spirulina magas tápanyagtartalma, májvédő és bélflóra-tápláló tulajdonsága segíti a helyes immunválaszokat. Fokozza a fehérvérsejtek és a vírusok, baktériumok ellen küzdő antitestek termelését a szervezetben, szembeszáll még a herpeszvírussal is. Szabályozza a véráramlást, kitágítja az ereket, hogy több tápanyagban gazdag vér áramoljon, így nagyobb fizikai és mentális energiát biztosít.
A Magyar Alga Erő Kapszula spirulina algából készül, ami a nevét spirális alakjáról kapta. Ez az algafajta minősített szuperélelmiszer, hiszen egyedülálló tápanyag-sűrűséggel rendelkezik. Annyira magas tápértékű, hogy űrhajósok is fogyasztják.
1 gramm spirulina tápértéke 1 kiló (!!!) válogatott zöldség tápértékével egyenértékű. Nagyon sok, illetve sokféle vitamin, és ásványi anyag van benne, pl. B vitaminok, cink, vas, vagy éppen kalcium, ami azért érdekes, mert az alga növényi alapú kalciumforrás- és a kalciumot rendszerint tejtermékkel vesszük magunkhoz, állati eredetű táplálékként.
A spirulina fehérjetartalma meghaladja a 60%-ot. 100 gramm spirulinában 60-70 gramm fehérje van, ez háromszor több, mint az ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több, mint a marhahúsban és a halban.
Nyugodtan nevezhetjük szuper-élelmiszernek.
- A spirulina magas tápanyagtartalma, májvédő és bélflóra-tápláló tulajdonsága segíti a helyes immunválaszokat.
- Fokozza a fehérvérsejtek és a vírusok, baktériumok ellen küzdő antitestek termelését a szervezetben, szembeszáll még a herpeszvírussal is.
- Szabályozza a véráramlást, kitágítja az ereket, hogy több tápanyagban gazdag vér áramoljon, így nagyobb fizikai és mentális energiát biztosít.
Hosszasan lehetne sorolni az Alga Erő kapszula jótékony hatásait, de csak címszavakban: allergiaellenes, a klorofilltartalmának köszönhetően vértiszító, savlekötő, lúgosító, méregtelenítő. Stabilizálja a vérnyomást, a vércukorszintet, segít megelőzni a magas koleszterintet és zsírmáj kialakulását. Ha étkezések előtt fogyasztjuk, akkor segít az étvágycsökkentésben is.
Mi van a spirulinában?
Antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, enzimek, ásványok, vitaminok, zsírsavak!
A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot, előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. A halak, a krill (apró rákocska) és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz.
A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak is gazdag forrása. Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszacharidokban és rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, pl: 10 féle karotinoidot, továbbá klorofillt. Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.
Főbb vitaminjai, ásványi anyagai:
- A-vitamin: Egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A-vitamin hiány esetén megnőhet egyes daganatok kialakulásának esélye. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási arányát, és jó hatással van a koleszterinszintre. A C-vitaminnal együtt fogyasztott A-vitamin a szürkehályog megelőzésében játszik szerepet. Az A-vitamin biztosítja a zavartalan növekedést, a csontok és fogak egészséges fejlődését. Ebből is következik, hogy a gyermekek sokkal érzékenyebbek az A-vitamin hiányára. Különösen a tartósan éhező vagy súlyosan alultáplált gyerekeknél fordul elő lassú növekedés és a fogzománc lassú kialakulása.
- B1-vitamin: Fő feladata a szénhidrát-anyagcsere segítése, emellett pedig támogatja az idegrendszer működését.
- B2-vitamin: Fontos szerepet játszik számos anyagcsere-folyamatban, a pajzsmirigy működésében, vassal együtt szedve növeli a vörösvérsejtek számát. Különböző sérülések és égési sebek gyógyulásakor a szervezetnek nagyobb mennyiségben van rá szüksége, továbbá hasznos lehet a szürkehályog megelőzésében vagy késleltetésében.
- B6-vitamin: Az egyik legtöbb feladatot ellátó vitamin, részt vesz a vörösvérsejtek képzésében, a fehérjeszintézisben és ingerületátvitelben, segít felszabadítani az elraktározott energiát. Lehet pl. szív- és érrendszeri elváltozások esetén használni, hatékonyan enyhíti a depresszió tüneteit, az álmatlanságot, asztmás rohamokat, a premenstruációs szindróma tüneteit.
- B- 12 vitamin: Szükséges a következőkhöz: fehérje-anyagcsere, szénhidrát-anyagcsere, nitrogéntartalmú anyagok anyagcseréje, vörösvértestek képzése, hemoglobin-szintézis.
- D-vitamin: a csontanyagcserében játszik szerepet. Az utóbbi évek kutatásai egyre inkább azt mutatják, hogy a D-vitamin szerepet játszik a szervezet immunfolyamataiban is. (A D1-, D2- és D3-vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá). A szervezet nem a táplálékkal jut hozzá, hanem a növényi, illetve állati eredetű provitaminból alakítja át. A D-vitaminlegnagyobb része a bőr alatt elraktározott elővitaminokból napsugárzás hatására alakul át. A kalcium és a foszfor felszívódását segíti, meg-gyorsítja a csontképződés folyamatát.
- E-vitamin: Ez egy antioxidáns hatású zsírban oldódó vitamin, vagyis véd a szabad gyökök károsító hatásától. Főképp az egyes sejtek sejthártyáját védi, hozzájárul az öregedési folyamatok gátlásához.
- Króm: Fontos szerepet játszik a glükóz lebontásában, elengedhetetlen a szervezet energiaháztartásának megfelelő működéséhez, de ugyanilyen fontos a koleszterin, a zsírok és a proteinek szintézisében, valamint a fogyás elősegítésében is. Segít stabilizálni a vércukorszintet az inzulin megfelelő felhasználásával, ezért hasznos nyomelem a cukorbetegségben és a hypoglikémiában (= alacsony vércukorszint) szenvedők számára.
- Réz: Számos folyamat lezajlásához szükséges: a vasat a szervezet réz jelenlétében alakítja át hemoglobinná, szükség van rá a tirozin nevű aminosav előállításához is, amelynek közreműködésével alakult ki a haj- és a bőrszín. Szerepet játszik az energia-felszabadítás folyamatát szabályozó proteinek működésében, a gyulladások leküzdésében is közreműködik. Segíthet a koleszterinszint csökkentésében, csökkenti a csontritkuláskockázatát, enyhíti az ízületi gyulladás okozta fájdalmat.
- Vas: Nélkülözhetetlen ásványi anyag.A vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, így az oxigénnek az egyes sejtekhez történő elszállításában segédkezik. Elősegíti a növekedést, fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességet. A nők havonta kétszer annyi vasat veszítenek, mint a férfiak. Csökkenti a fáradságot, enyhíti a premenstruációs időszak fájdalmait, javítja az összpontosítást.
- Jód: A szervezet jódkészletének nagyobb része a nyaki pajzsmirigyekben raktározódik, ahol a két jódtartalmú hormon előállításában vesz részt. Ezek a hormonok szabályozzáka szervezet anyagcseréjének sebességét, például a kalóriák elégetésének ütemét. Az inakat és az ínszalagokat felépítő, illetve a magzat növekedéséhez nélkülözhetetlen kötőszövetek épségét biztosítja. Csökkenti a pajzsmirigy-duzzanatot, enyhíti a mell feszítő érzését, csökkentheti a mellrák kockázatát.
- Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában, és egyes enzimek aktiválásában. Szükséges a szénhidrát- és fehérje anyagcseréhez, izomműködéshez. A sejtfalak nátrium segítségével engedik be a véráramból a tápanyagokat a sejtbe, és a nátriumteszi lehetővé az izmok összehúzódását is.
- Kalcium, magnézium: kalcium és a magnézium szükséges a csontok és fogak normál szerkezetének fenntartásához, az idegrendszer optimális működéséhez. A magnézium hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, mivel fontos szerepe van az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
- Foszfor: A foszfor legnagyobb része, 80-85%-a az emberi szervezetben a csontokban beépülve szerves foszforsó formájában található, míg a fennmaradó rész a kalciumhoz hasonlóan vesz részt a szervezet működésében. Szükséges a következőkhöz: csontok, fogak felépülése, idegrendszer működése, fehérje-, szénhidrát-, zsíranyagcsere, fehérjeszintézis, enzimek működése.
- Kálium: A káliumra szükség van a vércukorszint szabályozásában, illetve anyagcseréje szorosan kötődik a szervezet vízforgalmának szabályozásához. Szükséges a gyomorsav termelődéséhez, és számos enzim normális működéséhez is. kulcsfontosságú az idegszövet és az izomszövet működésében, de minden egyéb szövet működése is a káliumionok megfelelő eloszlásához kötött.
- Szelén: Létfontosságú nyomelem, antioxidáns (védelmezi a szervezeteta káros szabad gyökök elszaporodásával szemben, melyek szívinfarktushoz vagy bizonyos típusú rákos elváltozáshoz vezethetnek). Megakadályozza, vagy legalábbis lassítja a szövetek öregedését. Közömbösíti néhány rákkeltő anyag hatását. Fontos a hasnyálmirigy működéséhez és a testszövetek rugalmasságához, csökkenti a haj korpásodását is. Fontos tudni a szelén és az E-vitamin szinergikus hatásáról, ami azt jelenti, hogy együttesen erősebben hatnak az egészséges szívműködés biztosítására, mint külön-külön. A kínai Keshan tartományban előforduló tömeges szívizom-rendellenességet is a szelénhiány okozta, innen ered a Keshan-betegség elnevezés. Részt vesz továbbá a mérgező hatású arzén és higany megkötésében. Felelős az egészséges férfispermiumok létrehozásáért és a prosztatamirigy működéséért
- Cink:Ellenőrzi és irányítja az anyagcsere-folyamatokat és közel 70 enzim megfelelő működését szabályozza. Nélkülözhetetlen a kisgyermekek növekedéséhez és az egészséges spermiumok terme-léséhez, szükséges az immunrendszer működéséhez és a sebgyógyuláshoz. Szerepe van a jó látás, szaglás és ízlelés fenntartásában, és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében. Egyes kutatások szerint a férfiakat érintő potenciazavar krónikus cinkhiánnyal magyarázható. Gyógyítja a pattanásos bőrt, csökkenti a megnagyobbodott prosztata okozta tüneteket.
- Mangán: Szükséges a szénhidrát-anyagcsere normális lezajlásához, illetve a nukleinsavak (DNS, RNS) képződéséhez. Emellett a táplálékok fehérjetartalmának biohasznosulása mangán hiányában nagymértékben akadályozott, tehát szükséges a fehérjék anyagcseréjéhez is. A mangán segít a vércukorszint szabályozásának folyamatában is. Képes a szabad gyökök semlegesítésére, ezáltal fontos antioxidáns funkciót tölt be.
További fontos összetevők:
- Esszenciális zsírsavak: Az esszenciális (= alapvető) zsírsavak többszörösen telítetlen vegyületek (pl. omega-6 zsírsav és omega-3 zsírsav). Ezek nélkülözhetetlenek az emberi táplálkozásban, mert nem tudja őket a szervezet előállítani. Az esszenciális zsírsavak fontos szerepet töltenek be az immunrendszermegfelelő működésében, gyulladáscsökkentésben, a vérnyomás szabályozásában.
- Klorofill: összetett vegyület, mely a zöld növények, egyes algák, és a cianobaktériumok azon anyaga, amely a napsugárzás energiáját elnyeli, és közvetíti a sejtben végbemenő szintetikus folyamatoknak. Regeneráló, javítja a kötőszövetek rugalmasságát, segíti a salaktalanítást, támogatja a vérképzést, támogatja a daganatok elleni védelmet, javítja az anyagcserét.
Adagolása: naponta 2×1 kapszula, kapszula, étkezés előtt fél órával vegye be bő folyadékkal.
Száraz, hűvös helyen kell tartandó.
A minőségre garanciát vállal
- A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége
- Polgári Erika tulajdonos, aki elkötelezetten csakis olyan természetes összetevőjű, magas minőségű termékeket kínál, amelyeket maga és családja is rendszeresen használ.
Összetevők:
Spirulina Alga por
Antioxidánsok, fehérjék, aminosavak, enzimek, ásványok, vitaminok, zsírsavak! A spirulina rendkívül tápláló, hihetetlenül sokféle tápanyagot. A spirulina előemésztett fehérjét tartalmaz aminosavak formájában, amelyek gyorsan felszívódnak és nagymértékben hasznosulnak. Omega-3 zsírsavakat tartalmaz. A halak, a krill (apró rákocska) és más állatok valójában az algákból jutnak hozzá saját Omega-3 zsírsavaikhoz. A spirulina a nehezen hozzáférhető esszenciális Omega-6 zsírsavnak is gazdag forrása. Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, mikrobiomot tápláló poliszacharidokban és rendkívül sok antioxidánst tartalmaz, pl: 10 féle karotinoidot, továbbá klorofillt. Ezek az antioxidánsok szolgáltatnak alapanyagot a DNS korrekcióhoz, az immunrendszer, az idegrendszer egészségéhez, a degeneratív betegségek kivédéséhez, az öregedési folyamatok lassításához és az élettartam növeléséhez.