Natur Tanya® S. Ferzym® bélflóra kapszula - nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett probiotikum, szinergista prebiotikummal, B-vitaminokkal

Natur Tanya® S. Ferzym® bélflóra kapszula - nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett probiotikum, szinergista prebiotikummal, B-vitaminokkal
3 350 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

FERZYM® A MIKROBIOM EGYENSÚLYÁHOZ

 

 

 

A Ferzym® mikrobiom tápláló étrend-kiegészítő, nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett 21 milliárd élőflórával 3 kapszulában, szinergista prebiotikummal, B-vitaminokkal kiegészítve az immunrendszer egészséges működéséért!

 

   • - NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT MIKROORGANIZMUSOK

 

  • - INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA

 

  • - STABIL BÉLBAKTÉRIUM KÉSZÍTMÉNY

 

  • - SZINERGISTA PREBIOTIKUMOKKAL

 

  • - 21 MILLIÁRD ÉLŐFLÓRA 3 KAPSZULÁBAN

 

  • - ANTIBIOTIKUS KEZELÉS ALATT IS ALKALMAZHATÓ

 

  • - 7 FÉLE B-VITAMINNAL

 

  • - TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA

 

  • - MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

 

  • - GLUTÉNMENTES, MÁR 3 ÉVES KORTÓL ALKALMAZHATÓ

 

  •  AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ JÓTÉKONY BAKTÉRIUMTÖRZSEKKEL 

 

   • - 1A B6-, A B12-VITAMIN ÉS A FOLSAV HOZZÁJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ

 

  • - GYERMEKEKNEK IS KIFEJEZETTEN ALKALMAS KÉSZÍTMÉNY, HISZEN BIFIDOBAKTÉRIUM TÖRZSET IS TARTAMAZ, AMELY TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTTAN ELŐSZÖR KEZDI KOLONIZÁLNI A GYOMOR-BÉLRENDSZERT

 

  •  FERZYM® - INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGI

 

 

 

Az innovatív gyártástechnológia garantálja a jótékony baktériumok biztonságos eljutását a vastagbélig, és biztosítja, hogy ott képesek legyenek tovább kolonizálódni/szaporodni.  

 

 

 

A gyártás során az élőflórákat speciális páratartalom és hőmérséklet mellett gyártják, egyedi keverőgépet használva, mellyel a lehető legkisebb mechanikai stressz éri az élő baktériumokat és biztosított az élőflórák túlélőképessége. 

 

 

 

A gyártás során a prebiotikumokat és liofilizált élőflórákat algából kivont nátrium-algináttal dúsítják, ami gyomorsavval érintkezve gélt képez a mikroorganizmusok köré és segíti a biztonságos eljutást - eltérő pH-értékek mellett -, egészen a vastagbél flóráig. 

 

 

 

TUDTAD? 1,5 KG MIKROORGANIZMUS ÉL A BELEKBEN!

 

 

 

Az élő baktériumok ember által történő fogyasztásáról az első feljegyzés több, mint 2000 éves. Hihetetlen, hogy immunrendszerünk 70%-a, parányi, szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok kezében van. Ezek az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok a bélflórát alkotják.

 

 

 

A gyomor-bélrendszer mikro-életkörnyezete körülbelül 1014 baktériumsejtet tartalmaz, amelyek körülbelül 30 nemzetség mintegy 400-500 fajához tartoznak és nagyon komplex ökológiai rendszert alkotnak, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki!

 

 

 

A BÉLFLÓRA, EGYEDI, MINT EGY UJJLENYOMAT

 

 

 

A bélflóra minden ember sajátja, csakúgy, mint az ujjlenyomat, ezért személyre szóló telepítésében nélkülözhetetlen a probiotikumok mellett a prebiotikumok jelenléte, melyek segítségével képesek kolonizálódni az egyén specifikus fajok. A bélflóra egyensúlyához az acidophillus és bifidusz fajok (hasznos bélbaktériumok, probiotikumok) 85%-os többségére van szükség.

 

 

 

Az élet folyamán a bélmikrobiota összetétele jelentősen változik. A gyomor-bélrendszer születéskor steril, majd születést követően elindul a bél mikrobiális kolonizációja, ami a kognitív fejlődéssel párhuzamosan zajlik, és kihat az agyi fejlődésre és a későbbi felnőttkori viselkedésre és kognitív funkcióra is.

 

 

 

Ugyanakkor sajnos nagyon könnyű a bélbaktériumok egyensúlyát eltolni, illetve ezt az állapotot fenntartani. Olyan mindennapos dolgok, mint a magas glutén-, koffein- és cukortartalmú étrend, a stressz vagy rossz alvási szokások, az élelmiszerekben, tisztítószerekben és gyógyszerekben lévő antimikrobiális szereknek való kitettség mind csökkentik a hasznos bélbaktériumok számát és a patogén mikroorganizmusok felé billenthetik a mérleg nyelvét.

 

 

 

AZ AGY-BÉL TENGELY

 

 

 

A legújabb kutatások kommunikációs utakat derítettek fel az agy, a bél és a mikrobióta között. A bél, a mikrobái és az agy összeköttetésben áll egy bonyolult kommunikációs és szabályozó rendszer, a bél-agy tengely által (agy-bél tengelyként, mikrobióta-bél-agy tengelyként, bél-agy kapcsolatként is ismert).

 

 

 

Ez egy kétirányú, neuronokból, hormonokból, immunsejtekből és mikrobiális molekulákból álló jelátviteli hálózat. Egy nagyobb rendszer része, mely információkkal látja el az agyat szervezetünk/testünk belső állapotáról és egészségéről, és létfontosságú a homeosztázisként ismert élettani egyensúlyi állapot fenntartásához a szervezetben.

 

 

 

A BÉLFLÓRA AZ IMMUNRENDSZER BÁSTYÁJA

 

 

 

Ahogy növekszünk a mikrobióta formálja immunrendszerünk fejlődését, az immunrendszer pedig alakítja a mikrobióta összetételét. A bélflóra hasznos bélbaktériumai az immunrendszer 70%-át adják, hiszen az immunrendszert ellenanyag-termelésre késztetik, antibakteriális vegyületeket, gyulladáscsökkentő anyagokat, vitaminokat termelnek (az összes B-vitamint és K-vitamint), segítik a nyomelemek felszívódását (kalcium, vas, magnézium).

 

 

 

A bél mikrobiota egy diverz ökoszisztéma, amely baktériumokból, archeákból, protisztákból vírusokból, és gombás közösségekből áll, amelyek az emberi bélrendszerben élnek. Az emberi szervezetben megtalálható baktériumok, vírusok és gombák száma újabb becslések szerint megegyezik az egészséges szervezetben az emberi sejtekkel. A bennünk található mikrobiommal folyamatos interakcióban élünk, így nélkülözhetetlen számunkra a homeosztázisunk (belső környezet állandósága) fenntartásában Számos faktor, például az életkor, a genetika, a stressz, a dohányzás, és különösen az étrend befolyásolja a bél mikrobiotát, emésztési-, és immunproblémát okozva ezáltal.

 

 

 

TUDTAD, HOGY A BÉLFLÓRA JÓTÉKONY BAKTÉRIUMAINAK SZÁMA LECSÖKKENHET: 

 

   • - antibiotikum kúra következtében

 

  • - tartós stressz hatására

 

  • - az életmód és étrend megváltoztatásával

 

  • - hasmenés, vírusos megbetegedés következtében

 

  •  MIT NEVEZÜNK PROBIOTIKUMNAK ÉS MILYEN FAJTÁI ISMERTEK?

 

 

 

A probiotikus szó görög eredetű szó, jelentése: az életért, az élet számára. 1965-ben született meg a probiotikumok fogalma. A probiotikum kifejezés FAO/WHO definíciója alapján, olyan élő mikroorganizmusokt jelent, melyek megfelelő mennyiségben adagolva a gazdaszervezetre kedvező hatással vannak.  • - Tejsavbaktériumok (pL.: Lactobacillusok, mint L. acidophilus, fermentum, plantarum stb.)

 

  • - Bifidobaktériumok (pl. Bifidobacterium bifidum, longum animalis stb.)

 

  • - Spóraképző baktériumok (pl.: Bacillusok, mint Bacillus coagulans, subtilis)

 

  • - Élesztőgombák (pl. Saccharomyces boulardii)

 

  •  HOGYAN IS HATÁROZHATUNK MEG EGY JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOT (PROBIOTIKUMOT) NÉZZÜK MEG KÖZELEBBRŐL A LACTOBACILLUS RHMNOSUS GG PÉLDÁJÁN KERESZTÜL!

 


Rendszertani szint Név
Domén Baktérium
Baktériumtörzs Firmicutes
Osztály Bacilli
Rend Lactobacillales
Család Lactobacillaceae
Nemzetség Lactobacillus
Faj Lactobacillus rhamnosus
Törzs Lactobacillus rhamnosus GG

 

Azért fontosak a fenti információk elsajátítása, mert a probiotikumok jótékony hatásai törzs-specifikus, ezért a probiotikumokat nemzetség, faj és törzs szerint kell leírni. Tisztában kell lenni azzal, hogy a különféle probiotikum speciesek tulajdonságai eltérőek, ezért egy jótékony baktériumtörzs hatása nem általánosítható, nem vonatkozik a többi törzsre. Fontos megjegyezni, hogy önmagában egy törzs nem tudja az összes jótékony hatást nyújtani, és egy bizonyos fajnak sem képes erre minden törzse.

 

 

 

EGY MIKROSZERVEZET AKKOR NEVEZHETŐ PROBIOTIKUMNAK, HA AZ ALÁBBI FELTÉTELEK TELJESÜLNEK:

 

   • - az emberi szervezetből megfelelően izolálható legyen

 

  • - ne legyen patogén (ártalmas) baktérium és ne okozzon betegséget

 

  • - ellenálló legyen a gyomor-bélrendszer szekrétumainak (gyomorsav, emésztőenzimek, antimikrobiális peptidek), és őrizze meg az életképességét a bélcsatorna különböző szakaszaiban

 

  • - az egyes élelmiszeripari gyártechnológia folyamatok során maradjon életképes, valamint a termék minőségmegőrzési idejének végéig

 

  • - tudományosan igazolt legyen az egészségre gyakorolt jótékony hatása

 

  • - ne okozzanak tejsav acidózist (savasodás) a vékonybélben, amely szénhidrát felszívódási zavarokat okozhat 

 

A biztonság kifejezetten fontos a probiotikumok esetében, ezért az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) kiadott egy úgynevezett QPS listát (QPS- vélelmezetten biztonságos), ami az Európai Unión belül elérhető és biztonságosnak ítélt mikroorganizmusokat tartalmazza.

 

 

 

CFU, MINT A PROBIOTIKUMOK NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT MÉRTÉKEGYSÉGE

 

 

 

A CFU (colony forming unit), telepképző/kolóniaképző egységet jelent, amit a probiotikumok tudományosan elfogadott mértékegységeként tartanak számon és amelyet a probiotikumokkal kapcsolatos kutatások során használnak a különböző törzsek biztonságosságának és egészségügyi előnyeinek vizsgálata során. Tulajdonképpen az életképes baktériumszámot/mikroorganizmusok számát jelöli.

 

 

 

A minőségi készítményeknek az életképes jótékony baktériumok mennyiségét a termék minőségmegőrzési idő végéig biztosítaniuk kell (megfelelő tárolási körülmények mellett), ezért rendkívül fontos a termék tárolási feltételeire vonatkozó utasítások betartása.

 

 

 

RÖVIDEN A PREBIOTIKUMOKRÓL

 

 

 

A prebiotikum olyan élelmiszer-összetevő, mely az emberi szervezet számára emészthetetlen, a vastagbélbe eljutva képes az ott élő jótékony baktériumokat táplálni, ezzel segítve az életképességük megőrzését, és a szaporodásuk elősegítését, így közvetett módon támogatja a gazdaszervezet egészségi állapotát. A prebiotikumok gyakran, mint élelmi rostként fejtik ki jótékony hatásukat.

 

 

 

Akkor nevezhetünk valamilyen élelmiszerösszetevőt prebiotikumnak, ha megfelel az alábbi felételeknek:

 

   • - ellenálló legyen a gyomorsavval, emésztőenzimekkel szemben

 

  • - ne szívódjon fel a tápcsatorna legfelső szakaszában

 

  • - a bél mikrobióta hasznosítani tudja

 

  • - szelektíven fejtse ki a hatását, kifejezetten a jótékony fajokra

 

  •  A termék komplex hatásának elérése érdekében szinergista fruktooligoszacharidokkal (élelmi rosttal), és B-vitaminokkal egészítettük ki. 

 

   • LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK, MELYEKET NEM SZÜKSÉGES HŰTŐBEN TÁROLNIű

 

  •  Nettó tömeg: 10,7 g (30 db)

 

 

 

OGYÉI ny.sz: 29091/2022

 

 

 

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatok
Cikkszám
8002738988713
Összetevők

Összetevők: rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS; élelmi rost), kapszulahéj (zselatin), kukoricakeményítő, élőflóra keverék [Bacillus coagulans SNZ 1969 (BCCM/LMG S-27484), Lactobacillus acidophilus LA3 (DSM 17742), Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1 (DSM 17741)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), nikotinamid, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-hidroklorid, stabilizátor (nátrium-alginát), pteroilmonoglutaminsav, cianokobalamin.

Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában 2 kapszulában 3 kapszulában
Rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS) 80 mg 160 mg 240 mg
Élőflóra mennyisége (CFU1)  7x109** 1,4x1010** 2,1x1010**
Bacillus coagulans BC4 5x109** 1x1010** 1,5x1010**
Lactobacillus acidophillus LA3 1x109** 2x109** 3x109**
Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC1 1x109** 2x109** 3x109**
Vitaminok
B1-vitamin (tiamin) 0,4 mg (NRV%2:36,4%) 0,7 mg (NRV%2:63,6%) 1,1 mg (NRV%2:100%)
B2-vitamin (riboflavin) 0,5 mg (NRV%2:35,7%) 0,9 mg (NRV%2:64,3%) 1,4 mg (NRV%2:100%)
B3-vitamin (niacin) 5,3 mg (NRV%2:33,1%) 10,7 mg (NRV%2:66,9%) 16 mg (NRV%2:100%)
B5-vitamin (pantoténsav)

2 mg


 (NRV%2:33,3%)


4 mg


(NRV%2:66,7%)

6 mg (NRV%2:100%)
B6-vitamin (piridoxin) 0,5 mg (NRV%2:35,7%) 0,9 mg (NRV%2:71,4%) 1,4 mg (NRV%2:100%)
B9-vitamin (folsav) 66,7 mcg (NRV%2:33,4%) 133 mcg (NRV%2:66,5%) 200 mcg (NRV%2:100%)
B12-vitamin (cianokobalamin)

0,8 mcg


 (NRV%2:32%)

1,7 mcg (NRV%2:68%) 2,5 mcg (NRV%2:100%)

 

1CFU: telepképző egység a gyártás pillanatában

 


**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)

 


2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1-3 kapszula, lehetőleg reggel étkezés előtt éhgyomorra lenyelve.

 

 

Gyermekeknek 3 éves kortól adható; a kapszula tartalma belekeverhető nem túl forró ételbe vagy italba.

 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

 

 

Adagok száma a termékben: 10-30 

 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele után 2 órával alkalmazni. 

 

 

  • - A termék 3 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék alkalmazható vérhígító mellett

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában 

 

  • - Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható

 Tárolás: Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó!