Natur Tanya® E. ANANÁSZ NÖVÉNYI KAPSZULA - Bromelain enzim és cikória gyökér inulin prebiotikum

Natur Tanya® E. ANANÁSZ NÖVÉNYI KAPSZULA - Bromelain enzim és cikória gyökér inulin prebiotikum
3 750 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

MAGAS ENZIMAKTIVITÁSÚ BROMELAIN ENZIM

 

TERMÉSZETES FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ, AKTÍV HATÓANYAGOKKAL FORMULÁZOTT ENZIMKÉSZÍTMÉNY. ANANÁSZ SZÁRBÓL KIVONT BROMELAIN ENZIM ÉS BRANDELT, CIKÓRIA GYÖKÉRBŐL KIVONT INULIN PREBIOTIKUM, AMELY KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT A TESTSÚLYCSÖKKENTŐ ÉTREND TÁMOGATÁSÁRA.

 

A bromelain enzim zsírégető, gyulladáscsökkentő és gyulladásgátló tulajdonságú. Részt vesz az immunrendszer szabályozásában, az ízületi fájdalmak enyhítésében, az allergiás tünetek csökkentésében. Emésztőenzimként támogatja a gyomorbántalmakat, a gyulladásos bélbetegségeket és az emésztési rendellenességek tüneteit, mint amilyenek a puffadások.  • - MAGAS ENZIMAKTIVITÁSSAL RENDELKEZŐ BROMELAIN TERMÉK

 

  • - 600 MG BROMELAIN ENZIM + 600 MG ANANÁSZ SZÁR KIVONAT

 

  • - CIKÓRIA GYÖKÉR FORRÁSBÓL SZÁRMAZÓ FIBRULINE™ INULINNAL

 

  • - AZ ÖSSZES ENZIMAKTIVITÁS ADAGONKÉNT 2650 GDU/gramm

 

  • - KIFEJEZETTEN AJÁNLOTT FOGYÓKÚRÁZÓKNAK

 

  • - VEGÁN KÉSZÍTMÉNY - NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJJAL

 

  • - NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT

 

  • - CUKORBETEGEK IS FOGYASZTHATJÁK

 

  • - HOSSZÚ TÁVON KERESZTÜL IS BIZTONSÁGOSAN FOGYASZTHATÓ 

 

ANANÁSZ A BROMELAIN (BIOLÓGIAILAG AKTÍV NÖVÉNYI FEHÉRJE) TERMÉSZETES FORRÁSA

 

AZ ANANÁSZ NÖVÉNY SZÁMOS TRÓPUSI ÉS SZUBTRÓPUSI ORSZÁGBAN TEREM, PÉLDAKÉNT EMLÍTVE THAIFÖLDÖN, INDONÉZIÁBAN, KENYÁBAN, MALAJZIÁBAN. AZ ANANÁSZ A 3. LEGFONTOSABB TRÓPUSI GYÜMÖLCS, A BANÁN ÉS A CITROM UTÁN. A GYÜMÖLCSÖT MÁR KOLOMBUSZ KRISTÓF 1493-AS ÉRKEZÉSE ELŐTT A DÉL-AMERIKAI ŐSLAKOSOK MÁR KORÁBBAN HÁZASÍTOTTÁK.  AZ „ANANÁSZ” SZÓT AZ EURÓPAI FELFEDEZŐK HASZNÁLTÁK A GYÜMÖLCS LEÍRÁSÁRA, AMELY A FENYŐTOBOZHOZ HASONLÍT.

 

 

 

(forrás: Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international, 2012, 976203).

 

A bromelain egy fehérjebontó (proteáz) enzim, ami természetes módon megtalálható a trópusi ananász gyümölcsben, de legnagyobb mennyiségben (koncentrációban) a gyümölcs szárában. A bromelain mennyisége nagyjából a felét teszik ki az ananászban megtalálható összes fehérjének.

 

(forrás: Hassan, A., Othman, Z., Siriphanich, J., 2011. Pineapple (Ananas comosus (L.) Merr.). In: Yahia, E.M. (Ed.), Postharvest Biology and Technology of Tropical and Subtropical Fruits. Volume 4: Mangosteen to White Sapote. Woodhead Publ. Ltd., Cambridge, pp. 194–217).

 

Fontos megjegyezni, hogy a szárban és a gyümölcsben levő bromelain eltérő (enzimatikus) tulajdonságokkal rendelkezik. Kémia felfedezése 1875-höz köthető. Az emberi szervezetben viszonylag kevés, de szignifikáns mennyiségű bromelain tud felszívódni.

 

(forrás: Pavan, R., Jain, S., Shraddha, & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international2012, 976203).

 

 

 

KERESD A MAGAS ENZIMAKTIVITÁSSAL RENDELKEZŐ BROMELAIN TERMÉKEKET!

 

 

 

A BROMELAIN ENZIM MEGFELELŐ HATÉKONYSÁGÁT, NEM ELEGENDŐ PUSZTÁN A HASZNÁLT MENNYISÉGEK ALAPJÁN ÖSSZEHASONLÍTANI (PL. MG-BAN). SOKKAL PONTOSABB AZ ÚGYNEVEZETT GDU-T ALKALMAZNI, ANNAK ELDÖNTÉSÉRE, HOGY MILYEN BROMELAINT VÁLASSZUNK, ÉS MELYIK ÖSSZETEVŐ RENDELKEZIK MAGASABB AKTIVITÁSSAL.

 

 

 

A GDU KIFEJEZÉS (ZSELATIN EMÉSZTÉSI EGYSÉG) AZ ENZIMAKTIVITÁS STANDARDIZÁLÁSÁRA SZOLGÁL ÉS A TERMÉKBEN FELHASZNÁLT ALAPANYAG MINŐSÉGÉT TÜKRÖZI, AMELYET 1 G-RA VETÍTVE, RITKÁBB ESETBEN A TERMÉK NAPI ADAGJÁRA ÁTSZÁMOLVA SZOKTAK MEGADNI.

 

 

 

KICSIT TUDOMÁNYOS SZEMMEL A GDU A KÖVETKEZŐT JELENTI:

 

GDU (zselatin emésztési egység): Egy egység, az az enzimmennyiség, amely 1,0 mg amino-nitrogént hidrolizál zselatinból 20 perc elteltével, 4,5 pH-értéken 45 °C-on.

 

 

 

A NATUR TANYA® E. ANANÁSZ NÖVÉNYI KAPSZULA TERMÉKBEN HASZNÁLT TERMÉSZETES BROMELAIN ENZIM - RENDKÍVÜL MAGAS 2650 GDU/G ENZIMAKTIVITÁSSAL RENDELKEZIK, EZ 4 KAPSZULÁBAN 1590 GDU ÖSSZES ENZIMAKTIVITÁST JELENT.

 

 

 

BROMELAIN ENZIM FIBRULINE™ INULIN PREBIOTIKUMMAL

 

 

 

A bromelain enzim FIBRULINE™ inulin prebiotikumot tartalmaz – EZ OLYAN NÖVÉNYI ROST, AMELY SÉRTETLENÜL HALAD ÁT AZ EMÉSZTŐRENDSZEREN, ÍGY ELÉRVE A JÓTÉKONY BÉLBAKTÉRIUMOKAT, MELYEK HASZNOSÍTANI KÉPESEK. Ezt az inulint a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (ISO 19657:2017- A természetes élelmiszer-összetevőkre vonatkozó fogalommeghatározások és műszaki követelmények).

 

 

 

Nettó tömeg: 30 g (60 db)

 

 

OGYÉI ny.sz: 28666/2022

Adatok
Cikkszám
5999882575186
Összetevők

 

Összetevők: bromelain enzim [ananász (Ananas comosus (L.) Merr.) szár kivonatból - 2400 GDU/g], ananász (Ananas comosus (L.) Merr.) szár kivonat (250 GDU/g), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), FIBRULINE™ inulin (cikória gyökér forrásból), maltodextrin, csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói). *GDU: Gelatine Digestion Unit (Zselatin Emésztési Egység). 

Hatóanyagok a napi adagban 2 kapszulában 4 kapszulában

ANANÁSZ MÁTRIX


Bromelain enzim (ananász szár kivonat forrásból)


Ananász szár kivonat


FIBRULINE™ inulin (cikória gyökér forrásból)


 


300 mg (720 GDU**)


 


300 mg (75 GDU**)


100 mg


 


       600 mg (1440 GDU**)


 


600 mg (150 GDU**)


200 mg

 

**Összes enzim aktivitás (2 kapszulában/4 kapszulában): 795 GDU/1590 GDU.

 

 

Használati javaslat

 

Adagolási javaslat: Napi 2-4 kapszula, lehetőleg étkezések előtt, bő folyadékkal lenyelve.

 

 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

 

 

Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!  • - A termék 12 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék vérhígítók alatti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

 

  •  Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!