Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN - sörélesztő sejtfalból fermentált, védjegyzett 1,3/1,6 béta-glükán

Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN - sörélesztő sejtfalból fermentált, védjegyzett 1,3/1,6 béta-glükán

Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN - sörélesztő béta-glükán: Az immunrendszered legjobb barátja!

 1. Védjegyzett Goldcell® béta-glükán: A sörélesztő sejtfalból fermentált, vízben oldhatatlan béta-1,3/1,6-glükán hatékonyabb biológiai aktivitással rendelkezik.
 2. Szerves cink, szelén és C-vitamin: Támogatja az immunrendszer egészséges működését.
 3. Vegán, glutén- és laktózmentes formula: Már 3 éves kortól ajánlott.
2 600 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

NATUR TANYA® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN

 

TERMÉKÜNKBEN REGISZTÁLT VÉDJEGYŰ Goldcell® BÉTA-GLÜKÁN TALÁLHATÓ, AMELYET SÖRÉLESZTŐ SEJTFALÁBÓL (SACCHAROMYCES CEREVISIAE) IZOLÁLTAK. Megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan formákat. A Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN vízben oldhatatlan sörélesztő béta-glükánokat tartalmaz, amely BIOLÓGIAI AKTIVITÁSA NAGYOBB A VÍZOLDHATÓ FORMÁKKAL ÖSSZEHASONLÍTVA.   • SÖRÉLESZTŐ SEJTFALÁBÓL FERMENTÁLT 1,3/1,6 Β-GLÜKÁN

 

  • SZERVES CINKKEL, SZELÉNNEL ÉS C-VITAMINNAL

 

  • NAGY TISZTASÁGÚ BÉTA-GLÜKÁN ADAGONKÉNT

 

  • VÉDJEGYZETT Goldcell® BÉTA-GLÜKÁNOKKAL

 

  • AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ!1

 

  • MÁR 3 ÉVES KORTÓL

 

  • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

 

  • VEGÁN, GLUTÉN ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA 

 

  • 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGNEM MINDEN BÉTA-GLÜKÁN EGYFORMA

 

A béta-glükánok összetett, nagy molekulatömegű (100–200 kDa) poliszacharidok (nem emészthető szénhidrátok), amelyek számos élesztőgomba és gabona (pl.: árpa, zab) sejtfalában megtalálhatók. Az élesztő glükán-sejtfalának (harmadlagos) szerkezete egy β-1,6-kötésű elágazásokat tartalmazó, β-1,3-kötésű glükózláncokból álló alapváz, amelyhez β-1,4-kötésű kitin- és β-1,6-kötésű glükánmolekulák, valamint mannoproteinek kapcsolódnak.

 

FONTOS MEGJEGYEZNI, HOGY ELŐFORDULNAK OLYAN BÉTA-GLÜKÁN TÍPUSOK IS, AMELYEK NEM KÉPESEK AZ IMMUNFUNKCIÓK MODULÁLÁSÁRA (1(2(3(4). 

 

Példaként említve a cellulóz, amely egy (1,4)-béta-kötésű glükán nem rendelkezik immunmodulátor tulajdonságokkal. Az élesztőgombák sejtfala jellemzően kb. 30% béta-glükánokat tartalmaz (száraz tömegre vonatkoztatva). Termékünkben levő sörélesztő (Saccharomyces cerevisiae) kivonat 80%-os béta-glükán tartalommal rendelkezik. Ezek a tulajdonságok elsősorban a béta-glükánok elsődleges kémiai szerkezetétől függenek. A béta-glükánok hatásmechanizmusa jelenleg is a tudományos kutatások tárgyát képezi. A béta-glükánokra nincsenek hatással a szájban és gyomorban található enzimek és a pH, ez pedig azt jelenti, hogy intakt állapotban kerülnek a bélbe. 

 

Általánosságban elmondható, hogy az emberek nem képesek a béta-glükánok szintetizálására. Éppen emiatt a Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN kiváló alternatíva a napi béta-glükán bevitel külső forrásból történő pótlására. 

 

GOLDCELL® VÉDJEGYZETT FERMENTÁLT BÉTA-GÜKÁN

 

A Goldcell® a TERMÉSZETES EREDETŰ SÖRÉLESZTŐ BÉTA-GLÜKÁN védjegye, ami magas koncentrációban (min. 80%) tartalmaz fermentált béta-1,3-1,6-glükánt.

 

A sörélesztőből (Saccharomyces cerevisiae) előállított béta-glükán egyensúlyba hozza a természetes védekezőképességet, felkészíti az immunrendszert az olyan egészségügyi kihívásokra, amikor szükség van a szervezet védekező mechanizmusának támogatására.

 

HOGYAN SEGÍTENEK A HOZZÁADOTT SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOK ÉS C-VITAMIN?
  • 1A C-vitamin, a szerves szelén és a szerves cink hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.

 


  • A cink és a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez (sejtvédelem)KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN TERMÉKET? 
  • azoknak, akik immunrendszerüket szeretnék támogatni

 


  • kihívásokkal teli mindennapok esetén

 


  • sportolóknak

 


  • időseknek

 


  • 3 éves kor feletti gyermekeknek

 


  • vegánoknak és vegetáriánusoknak

 


  • nőknek és férfiaknak egyaránt LABORBAN BEVIZSGÁLT, GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES TERMÉK!

 

Natur Tanya® FERMENTÁLT BÉTA-GLÜKÁN független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.  • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

 

  • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELIA termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. 

 

AZ ÉLESZTŐ BÉTA-GLÜKÁNOK HASZNÁLATA BIZTONSÁGOSNAK TEKINTHETŐ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBEN, AZ EFSA POZITÍV ÉRTÉKELÉSÉVEL RENDELKEZIK. 

 

Nettó tömeg: 20,4 g (30 db) 

 

                                                              

OGYÉI ny.sz: 27736/2021 

Adatok
Cikkszám
5999565081782
Összetevők

Összetevők: Goldcell® béta-glükán készítmény (Saccharomyces cerevisiae sörélesztő sejtfalából kivont) - 80%-os béta-glükán tartalommal, L-aszkorbinsav, tömegnövelő szerek (kalcium-foszfátok, mikrokristályos cellulóz), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), szerves cink (cink-glükonát), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), szerves szelén (L-szelenometionin).                         


Hatóanyagok a napi adagban


1 kapszulában


Goldcell®(1-3),(1-6)-β-D-glükán


 (élesztőből fermentált)


200 mg


C-vitamin


125 mg (156,25%*)


Szerves cink (cink-glükonátból)


6 mg (60%*)


Szerves szelén (L-szelenometioninból)


60 µg (109,09%*)

 

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg éhgyomorra lenyelve. 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. 

 

Adagok száma a termékben: 30

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!  • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

 

  • A termék 3 éves kortól alkalmazható

 

  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

 

  • Immunszupresszánsok fogyasztása esetén, feltétlen konzultájon orvosával