Natur Tanya® STRESS CONTROL-R - Adaptogén gyógynövényekkel támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást

Natur Tanya® STRESS CONTROL-R - Adaptogén gyógynövényekkel támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást
3 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

NATUR TANYA® STRESS CONTROL-R

 

RÓZSAGYÖKÉR, BAKTÖVIS GYÖKÉR (KÍNAI CSÜDFŰ), PANAX GINSENG, MACA GYÖKÉR ÉS ASHWAGANDHA ADAPTOGÉN GYÓGYNÖVÉNYEKKEL, B5-, B6 VITAMINNAL ÉS DUOMAGNÉZIUM MÁTRIXAL (MAGNÉZIUM-CITRÁTBÓL ÉS MAGNÉZIUM-OXIDBÓL) TÁMOGATJA A STRESSZTŰRŐ KÉPESSÉGET, SEGÍTI A STRESSZHEZ VALÓ ALKALMAZKODÁST

 

   • - TERMÉSZETES MÓDON TÁMOGATJA A STRESSZKEZELÉST

 

  • - AZ IDEGRENDSZER NORMÁL MŰKÖDÉSÉHEZ, A NORMÁL

 

  • - PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ

 

  • - HOZZÁJÁRUL A NORMÁL MENTÁLIS TELJESÍTMÉNYHEZ, A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ

 

  • - 8 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJBAN

 

  • - TERMÉSZETES NÖVÉNYI KIVONATOK ÉS ADAPTOGÉN GYÓGYNÖVÉNYEK

 

  • - DUOMAGNÉZIUM MÁTRIX - 2 FÉLE MAGNÉZIUMMAL DÚSÍTVA

 

  • - HOZZÁADOTT B-VITAMINOKKAL

 

  • - MAXIMÁLIS MENNYISÉGŰ, 8 MG GINZENOZID TARTALOMMAL

 

  • - FÜGGETLEN LABORATÓRIUMBAN IS BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

 

  • - VEGÁN, LAKTÓZMENTES ÉS GLUTÉNMENTES

 

  • - 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG 

 

8 KOMPLEX ÖSSZETEVŐ A STRESSZTŰRŐ KÉPESSÉG TÁMOGATÁSÁHOZ

 

TERMÉKÜNK 8 KOMPLEX ÖSSZETEVŐT KONCENTRÁL, KÖZTÜK STANDARDIZÁLT NÖVÉNYI KIVONATOKAT:

 

   • - Rhodiola rosea vagy másnéven rózsagyökér kivonatot (adagonként 4 mg szalidrozid)

 

  • - Baktövis kivonatot (adagonként 20 mg poliszacharid)

 

  • - Panax ginseng kivonatot (adagonként magas hatóanyagtartalmú 8 mg ginzenozid!)

 

  • - az ayurvédában évezredek óta ismert Ashwagandha kivonatot (adagonként 1 mg withanolid)

 

  • - amelyet B-vitaminokkal és kétféle magnéziummal dúsítottunk 

 

A B5-vitamin (pantoténsav) hozzájárul a normál mentális teljesítményhez. A pantoténsav szerepet játszik az összes sejt anyagcseréjében és működésében (beleértve az agy-, és idegsejteket is), valamint nagy mennyiségben megtalálható az agyban. A magnézium, a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához. 

 

 

 

A panax ginseng kivonat támogatja a vitalitást, segít fenntartani a mentális teljesítményt, gyengeség, kimerültség, fáradtság és koncentrációvesztés esetén. 1A természetes eredetű adaptogén Rhodiola rosea (rózsagyökér) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást

 

 

 

MIT NEVEZÜNK STRESSZNEK, ÉS MILYEN FAJTÁI VANNAK?

 

 

 

Selye János, a stresszelmélet megalkotója szerint, a stressz a szervezet nem-specifikus válasza bármilyen igénybevételre (1976), a stresszt kiváltó okokat stresszoroknak nevezte el. Nem minden stresszreakció egyforma. Megkülönböztetett kellemetlen, negatív stresszt és kellemes, pozitív stresszt- így vezette be a „DISTRESS” (distressz, szorongás vagy vészjelzés) és „EUSTRESS” (az eufória, jókedv alapján) elnevezéseket. Nevéhez fűződik az alábbi jól elhíresült mondat is: „Nem az a stressz, ami történik veled, hanem az, ahogyan reagálsz rá”.

 

 

 

A Selye-féle általános adaptációs szindróma 3 fázisa

 

 

 

1. szakasz: Alarm (riasztó) reakció: A szervezetben a stresszorral való találkozás jellegzetes tünetei jelentkeznek. Kezdetben az ellenállóképesség csökken, és ha a stresszor nagyon veszélyes (súlyos égés, szélsőséges hőmérséklet), bekövetkezhet a halál.

 

 

 

2. szakasz: Ellenállási szakasz: Ha a stresszor folyamatos hatása mellett lehetséges az alkalmazkodás, akkor kifejlődhet a megfelelő ellenállás. Az alarm reakció látszólagos jelei eltűnnek, és az ellenállóképesség a normális szint fölé emelkedik.

 

 

 

3. szakasz: A kimerülés szakasza. Az alkalmazkodási energia kimerülhet, ha a szervezet hosszú ideig ugyanazon stresszor hatása éri, amelyhez már alkalmazkodott. Az alarm reakció jelei újra és ez esetben véglegesen megjelennek és bekövetkezik a halál. 

 

 

 

MIK AZOK AZ ADAPTOGÉNNEK? NÉZZÜK MEG KICSIT TUDOMÁNYOS SZEMMEL! 

 

 

 

Az "adaptogén" kifejezést eredetileg N. V. Lazarev (1947) hozta létre. A fogalom Selye János féle stressz és általános adaptációs szindróma elméletén alapult. Az adaptogének olyan anyagok, amelyek fokozzák a szervezet specifikus ellenállóképességét és a megterhelésekkel szembeni alkalmazkodóképességét. 1A természetes eredetű, adaptogén Rhodiola rosea (rózsagyökér) támogatja a stressztűrő képességet, segíti a stresszhez való alkalmazkodást. 

 

 

 

Az adaptogén, mint fogalom nehezen leírható, az adaptogén anyagok általános farmakodinámiás jellemzőit Brekhman (1968a, 1969b) határozta meg a következők szerint: 

 

   1. 1. egy adaptogén nem lehet toxikus a fogyasztóra nézve

 

  1. 2. nem specifikus farmakológiai tulajdonságaiban és hatásiban, széles spektrumban növelve a szervezet ellenállóképességét kedvezőtlen biológiai, kémiai és fizikai tényezőkkel szemben

 

  1. 3. szabályozó jellegű a hatása, működést normalizáló hatással van a befogadó szervezet különféle szervrendszereire

 

  1. 4. az adaptogén hatása annyira kifejezett, amennyire mélyen a szervezetben a kóros elváltozások vannak

 

  1.  A stimulánsokkal ellentétben az adaptogénekről úgy gondolják, hogy úgy fokozzák a munkakapacitást, hogy azt nem követi egy csökkenő fázis.

 

(forrás: EMA, https://www.ema.europa.eu/en/documents/scientific-guideline/reflection-paper-adaptogenic-concept_en.pdf)

 

 

 

Ahogy a fenti ábra is jól mutatja, az adaptogének fokozzák stressz alatt a nem-specifikus ellenállás állapotát és csökkentik a stresszorokkal szembeni érzékenységet, ami stresszvédelmet eredményez, és meghosszabbítja az ellenállás fázisát (stimuláló hatás). A kimerülés helyett egy magasabb szintű egyensúlyi állapot (egy homeosztázis), a heterosztázis valósul meg. Minél magasabb ez, annál jobb a stresszhez való adaptáció.

 

 

 

MI OKOZHATJA A STRESSZT?

 

   • - személyes nehézségek (pl. aggódás a jövő miatt, egyedüllét)

 

  • - munkahelyi problémák (pl. konfliktus a kollégákkal)

 

  • - saját közösségen belüli jelentős fenyegetettség (pl. erőszak, betegség)

 

  •  Fontos szerveket és szabályozási rendszereket érinti a stresszválasz, úgy, mint a glükóz elválasztást, az energiaellátást, a légzést, szív-, és érrendszeri működést, víz egyensúlyt, véralvadást és az immunrendszer működését. A stressz szinte minden szervre befolyással van a központi idegrendszeren keresztül. (Salavecz Gyöngyvér (2011): A munkahelyi stressz és az egészség összefüggései hazai és nemzetközi viszonylatban, Semmelweis Egyetem, Doktori értekezés)

 

 

 

KIKNEK AJÁNLJUK A NATUR TANYA® STRESS CONTROL-R TERMÉKET? 

 

   • - azoknak, akiknek a mindennapjaik során stresszes életvitelük van

 

  • - azoknak, akik természetes módon szeretnék támogatni stressztűrő képességüket1

 

  • - azoknak, akik nyugtalanok, feszültek, ingerültebbek a hétköznapok során

 

  • - azoknak, akik kiegyensúlyozottabbak szeretnének lenni

 

  • - túlterheltség, fáradtság, kimerültség esetén

 

  •  MIT TEHETÜNK MÉG A MINDENNAPOKBAN A STRESSZ CSÖKKENTÉS ÉRDEKÉBEN?

 

 

 

A WHO illusztrációkkal ellátott magyar nyelven is megjelenő stresszkezelési útmutatójaA Stressz idején tegyük azt, ami számít” címmel segítséget nyújt megpróbáltatások idején. A könyv öt fejezetből áll, melynek mindegyike egy-egy új ötletet és stresszkezelési technikát mutat be. Ezeket a technikákat könnyen meg lehet tanulni és alkalmazni a stressz csökkentésére, naponta mindössze pár percet vesz igénybe.

 

(forrás: https://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/335917/WHO-EURO-2020-361-40096-55426-hun.pdf)

 

 

 

LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK! GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES!

 

 

 

Natur Tanya® STRESS CONTROL-R független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

 

 

 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

 

 

 

Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-LAC-GC

 

 

 

Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: B-AGT-ELI

 

 

 

A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

 

 

 

Nettó tömeg: 24,3 g (30 db) 

 

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Cikkszám
5999565081775
Összetevők

Összetevők: rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat, növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), magnézium-citrát, baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat, magnézium-oxid, panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kalcium-D-pantotenát, maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1, csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), piridoxin-hidroklorid, ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat.                                                

Hatóanyagok a napi adagban 1 kapszulában
HERBAL MÁTRIX  
Rózsagyökér (Rhodiola rosea L.) kivonat
     amelyből standardizált szalidrozidok
134 mg
4 mg
Baktövis (Astragalus membranaceus L.) gyökér kivonat
     amelyből standardizált poliszacharidok
100 mg
20 mg
Panax ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) gyökér kivonat
     amelyből standardizált ginzenozidok
68 mg
8 mg
Maca (Lepidium meyenii Walp.) gyökér kivonat 4:1 33,3 mg
Ashwagandha (Withania somnifera L.) gyökér kivonat
     amelyből standardizált withanolidok
20 mg
1 mg
VITAMIN MÁTRIX  
B5-vitamin (pantoténsav) 30 mg (500%*)
B6-vitamin (piridoxin) 16,6 mg (1185,7%*)
DUOMAGNÉZIUM MÁTRIX  
Magnézium
(magnézium-citrátból és magnézium-oxidból)
60 mg (16%*)

 

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g.

 

 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg reggel, bő vízzel lenyelve. 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.                        

 

        

Adagok száma a termékben: 30

Gluténmentes termék. 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

 

  • - A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

 

  • - A termék 12 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék nem alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakábanOGYÉI ny.sz: 27210/2021 

 

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!