Natur Tanya® Standardizált ligetszépe olaj kapszula. Gamma-linolénsav tartalma különösen ajánlott hölgyeknek és fogyókúrázóknak 90 db

Natur Tanya® Standardizált ligetszépe olaj kapszula. Gamma-linolénsav tartalma különösen ajánlott hölgyeknek és fogyókúrázóknak 90 db
3 750 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

STANDARDIZÁLT LIGETSZÉPE OLAJ KAPSZULA

 

 

 

TERMÉSZETES, HIDEGEN SAJTOLT LIGETSZÉPE OLAJ KAPSZULA, STANDARDIZÁLT GAMMA-LINOLÉNSAV TARTALOMMAL.

 

 

 

A gamma-linolénsav (GLA) egy Omega-6, 18 szénatomos, többszörösen telítetlen zsírsav (PUFA), ami megtalálható az anyatejben és számos növényimag-olajban. A ligetszépe magjának olaja a gamma-linolénsav, jól felszívódó, fő forrásának tekinthető. 

 

  

 

  • - MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA MENTES

 

  • - GLUTÉNMENTES

 

  • - 150 MG GLA* (GAMMA-LINOLÉNSAV, OMEGA-6 ZSÍRSAV)

 

  • - HOZZÁADOTT ANTIOXIDÁNS E-VITAMINNAL

 

  • - AKÁR 3 HAVI ADAG (90 LÁGYZSELATIN KAPSZULA) 

 

PARLAGI LIGETSZÉPE

 

 

 

Az Oenothera biennis, hétköznapi nevén parlagi ligetszépe az Onagraceae család tagja, nagy, sárga virágú kétnyári gyógynövény, amit mezőkön, út szélén, prérin és parlagon fekvő területeken találhatunk meg. (Gleason, Cronquist, 1963). Az O. biennis

Első évben tőlelvélrózsát növeszt, első éves gyökerei húsos gyökerű zöldségként ehetők, és kifejezetten termesztik is étkezési célokra. (Elliott, 1976).

 

 

 

Második évben nagy virágot bont, melyek csak éjjel nyílnak ki és csodálatos díszei az otthonoknak. A növények minden este egy vagy két új virágot növesztenek (Wit, 1967). 

 

 

 

Gyógyászati célra már az indiánok is alkalmazták, az orvostudomány és az alternatív gyógyászat ma már tudja, hogy értékes zsírsav (linolsav, gamma-linolénsav, olajsav, palmitinsav) tartalmának köszönhetők élettani tulajdonságai.

 

 

 

NÉHÁNY ÉRDEKESSÉG A GAMMA-LINOLÉNSAVRÓL

 

 

 

Élelmiszereink csupán elenyésző mennyiségben tartalmaznak gamma-linolénsavat. Ennek a többszörösen telítetlen zsírsavnak elsődleges és gazdag forrása a ligetszépe magjának olaja. Szervezetünk a gamma-linolénsavat (GLA) még linolsavból (LA) tudna előállítani, de a konverzió (átalakítás) nem mindig hatékony a szervezetünkben, az átalakuláshoz szükséges kofaktorok, mint például a B-vitaminok, magnézium, a cink és a kalcium hiánya miatt, vagy az ehhez szükséges enzim (6-deszaturáz) csökkent aktivitása okán. Az enzim aktivitását számos tényező akadályozhatja, mint például az öregedés, tápanyaghiány, transz-zsírsavak, hidrogénezett olajok és túlzott alkoholfogyasztás.

 

 

 

Mindezek figyelembevételével érdemes odafigyelni a megfelelő mennyiségű gamma-linolénsav pótlására, például étrend-kiegészítők segítségével, mint amilyen a Natur Tanya® LIGETSZÉPE OLAJ is.

 

 

 

TUDTAD?

 

 

 

Az esszenciális zsírsavak az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagok, a szervezetünk nem képes az előállításukra, így azokat a táplálékkal, táplálékkiegészítőkkel kell bevinnünk. Egészségünk szempontjából kiemelten fontos kiegyensúlyozni az Omega 6 és Omega 3 zsírsavak bevitel arányát. A zsírsavak hordozó szerepet töltenek be a zsíroldékony vitaminok, beleértve az A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, K-vitamin esetében. Segítségükkel a szervezetünk képes A-vitamint karotinoidokból előállítani, segítik az ásványianyagok felszívódását és hozzájárulnak sok egyéb más biokémiai folyamathoz.

 

 

 

Nettó tömeg: 61,65 g (90 db)

 

 

 

OGYÉI ny.sz: 26838/2021 

 

 

 

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

 

 

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

 

Adatok
Cikkszám
5999565081737
Összetevők

Összetevők: természetes hidegen sajtolt ligetszépe (Oenothera biennis L.) olaj-standardizált GLA tartalommal, antioxidáns (alfa-tokoferol), kapszulahéj (zselatin), nedvesítőszer (glicerin). *3 lágyzselatin kapszulára vonatkoztatva

 

 

Hatóanyag a napi adagban 1 lágyzselatin kapszulában 3 lágyzselatin kapszulában

Ligetszépe olaj


-amelyből linolénsav (Omega-6)


-amelyből standardizált GLA (Omega-6)


500 mg


350 mg


50 mg


1500 mg


1050 mg


150 mg

 

*Egyéb zsírsavak: (olajsav, palmitinsav)

 

 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1-3 lágyzselatin kapszula, bő vízzel lenyelve.

 

 

Adagolás időtartam: Minimum 90 nap, maximum 180 nap. Hosszú távú alkalmazása javasolt.

 

 

Adagok száma a termékben: 30-90

 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!   • - A termék 12 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában 

 

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!