Natur Tanya® BIOAKTÍV FOLÁT – Világszabadalommal védett legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát!

Natur Tanya® BIOAKTÍV FOLÁT – Világszabadalommal védett legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát!
3 400 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

VEGÁN BIOAKTÍV FOLÁT  • Világszabadalommal védett, legújabb 4. generációs Quatrefolic® folát, a normál vérképzéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. AZ AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100%-BAN, - - ---KIZÁRÓLAG BIOLÓGIAILAG AKTÍV Quatrefolic® FOLÁTBÓL SZÁRMAZIK! 
  • - VEGÁN FORMULA

 

  • - VILÁGSZABALOMMAL VÉDETT

 

  • - LEGÚJABB 4. GENERÁCIÓS Quatrefolic® FOLÁT

 

  • - LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK!

 

  • - MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA MENTES

 

  • - LAKTÓZ- ÉS GLUTÉNMENTES!

 

  • - 1 HAVI ADAG 

 

BIOLÓGIAILAG AKTÍV QUATREFOLIC® FOLÁT 

 

 

 

A folát jelentőségét már több, mint 50 éve felismerték. A folsav és folát elnevezéseket gyakran egymás szinonimájaként használják a vízoldékony B9 vitaminra, mely elengedhetetlen a normál sejtfunkciók és egészség megőrzéséhez.

 

A folát vegyületek 4 különböző generációját különböztethetjük meg, a természetes módon élelmiszerekben megtalálható foláttól kezdve az innovatív Quatrefolic®-ig.

 

A folsav egy többlépcsős folyamat során alakul át biológiailag aktív foláttá. Mivel, hogy a szintetikus 2. generációs folsav egy oxidált forma, először át kell alakulnia redukált foláttá, és csak ezután tud biológiai funkciót betölteni az emberi szervezetben.

 

A Quatrefolic®, a folát negyedik generációját képviseli, mely hosszú idejű stabilitással, kiváló vízben oldhatósággal, megnövelt biológiai hasznosulással és biztonsággal rendelkezik.

 

 

 

FOLÁT ÉS MTHFR ENZIM 

 

 

 

Több egyéb tényezőn kívül (pl. várandósság, öregedés) a genetikai meghatározottság is fontos szerepet játszik a folátszint befolyásolásában, amely jórészt az 5,10-metilén-tetrahidrofolátreduktáz (MTHFR) enzimet kódoló gén C677T-polimorfizmusának tulajdonítható. Ez az úgynevezett pontmutáció az enzimben olyan aminosavváltozást idéz elő, amely hatással van a működésére, aktivitásában 25–60%-os visszaesés következik be. Egy hazai 2001-es reprezentatív felmérés szerint ez a génmutáció a magyar populáció akár 56%-át is érintheti, amely az ilyen génmutációt érintő személyekben az aktív L-5-metil-tetrahidrofolát mennyiségének csökkenéséhez vezet.  (forrás: Czeizel E, Tímár L, Botto L. A metiléntetrahidrofolát-reduktáz (MTHFR) gén polimorfizmusának (C677T) magyarországi gyakorisága.  Orv Hetil. 2001;142(23):1227-1229. 

 

 

 

A QUATREFOLIC® EGY VILÁGSZABDALOMMAL (US SZABADALOMSZÁM 7,947,662) VÉDETT FOLÁT FORMA, AMELYET A SZERVEZETÜNK TOVÁBBI BIOLÓGIAI ÁTALAKÍTÁS NÉLKÜL TUD FELHASZNÁLNI. 

 

 

 

A Quatrefolic® rendelkezik az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) pozitív értékelésével, valamint GRAS státusszal (általánosan ellfogadottan biztonságos) rendelkezik.  A termékünkben levő folát forma glükózamin összetevője a glükózamin HCl-ből származik, ami nem állati eredetű, hanem az Aspergillus niger meghatározott törzséből izolált kitinből állítanak elő, így rákfélékre érzékenyek is fogyaszthatják. 

 

 

 

 A FOLÁT HOZZÁJÁRUL

 

   • - a normál vérképzéshez

 

  • - az immunrendszer egészséges működéséhez

 

  • - a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez

 

  • - valamint a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésébenA kiegészítő folát-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának az egyik kockázati tényezője. Ennek a befolyásolása kedvező hatást eredményezhet. A jótékony hatás napi 400 µg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folátbevitellel érhető el. 

 

 

 

Nettó tömeg: 6,6 g (30 db) 

 

OGYÉI ny.sz: 26731/ /2021 

 

 

100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Adatok
Cikkszám
5999565081690
Összetevők

 

Összetevők: tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kalcium-foszfátok), fényezőanyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), Quatrefolic® [(6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin só)]. 

Hatóanyag a napi adagban 1 tablettában
Folát (Quatrefolic® bioaktív (6S)-5-Metil-tetrahidrofolsav, glükózamin sóból) 800 µg (400%*)
Használati javaslat

 

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, bő vízzel lenyelve. 

 

Adagok száma a termékben: 30

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot! 

 

   • - A termék 3 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

 

  • - A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott! 

 

  •  Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!