Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula

Natur Tanya® Szerves C Ultra - 1500 mg Retard C-vitamin, csipkebogyó kivonattal titán-dioxid mentes formula
3 150 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

SZERVES C ULTRA - ÚJ TOVÁBBFEJLESZTETT TITÁN-DIOXID MENTES, CSIPKEBOGYÓS C-VITAMIN FORMULA

 

 

 

1500 mg-os, nyújtott hatóanyagleadású, csipkebogyós C-vitamin tabletta. A megfelelő immunitáshoz, az immunrendszer és az idegrendszer egészségére.1 Magas hatóanyagtartalmú 1500 mg C-vitamin formulánk, laborban igazolt nyújtott (retard) hatóanyagleadással, 6 órán keresztül folyamatos C-vitamin ellátást biztosít!

 

   • - KÖNNYEN NYELHETŐ FILMTABLETTÁK MAGAS, 1500 MG C-VITAMIN TARTALOMMAL

 

  • - ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ CSIPKEBOGYÓ KIVONATTAL

 

  • - NYÚJTOTTAN, FOKOZATOSAN SZABADUL FEL A SZERVEZETBEN

 

  • - 6 ÓRÁN KERESZTÜL FOLYAMATOS C-VITAMIN ELLÁTÁST BIZTOSÍT

 

  • - A RETARD HATÓANYAGLEADÁSÁT FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT      LABORBAN TÖRTÉNŐ VIZSGÁLATTAL TÁMASZTJUK ALÁ

 

  • - VEGÁN ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ

 

  • - MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL

 

  • - ÚJ TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA, SZÍNTELEN BEVONATTAL

 

  • - NAPONTA 1 TABLETTA, 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG 

 

ÚJ TOVÁBBFEJLESZTETT FORMULA

 

 

 

Nagy figyelmet szentelünk annak, hogy termékeink lehetőleg ne tartalmazzanak mesterséges tartósítószereket, színezéket és aromákat, ezért a Natur Tanya® SZERVES C ULTRA termékünk újraformulázásra került.

 

 

 

Kikerült belőle a színezékként használt riboflavin és titán-dioxid és az imént említett összetevőket olyan összetevőkkel helyettesítettük, amelyek biztonságosak és egyben a színtelen (átlátszó) bevonat részeként funkcionálnak.

 

 

 

A NATUR TANYA® SZERVES C ULTRA TERMÉKÜNKET ÚGY FEJLESZTETTÜK, HOGY A BENNE LEVŐ C-VITAMIN TARTALOM FOLYAMATOSAN, (RETARD MÓDOSÍTOTT HATÓANYAGLEADÁSSAL) ELNYÚJTOTTAN SZABADULJON FEL A SZERVEZETÜNKBEN, ÍGY 6 ÓRÁN ÁT FOLYAMATOS ELLÁTÁST BIZTOSÍT A SZERVEZET SZÁMÁRA.

 

 

 

EZT LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATI EREDMÉNYEKKEL TUDJUK ALÁTÁMASZTANI.

 

 

 

Vizsgálati eredmények:  • - C-vitamin tartalom, 1 óra: 26,7% (Követelmény: 20-45%)

 

  •  -C-vitamin tartalom, 6 óra: 66,9% (Követelmény: 60-90%)

 

  •  C-VITAMIN FARMAKOKINETIKA

 

 

 

AZ ALÁBBIAKBAN ISMERTETNÉNK RÖVIDEN A C-VITAMIN FARMAKOKINETIKÁJÁT (SZERVEZETBEN LEVŐ SORSA)

 

 

 

1)     Bélrendszeri felszívódás

 

A C-vitamin vízoldékony vitamin, a vékonybélben szívódik fel, nátriumfüggő aktív transzport mechanizmus révén. A C-vitamin felszívódása megközelítőleg 80-90%-os hatékonyságú 30-180 mg bevitel esetén. A transzportrendszer telítődése miatt, a felszívódás hatékonysága fokozatosan csökken, magasabb beviteli mennyiségek esetén. 

 

 

 

2)     Szállítás a vérben és a plazmakoncentrációk ingadozása

 

A vér plazmában a C-vitamin szabad aszkorbát-anionként szállítódik, és nem azonosítottak még konkrét kötő fehérjét. Amikor a napi C-vitamin-bevitel mértéke növekszik, a plazmaaszkorbát-koncentráció is nő egy szigmoid (S-alakú) profil szerint. Az alacsony plazmaaszkorbát-szintű személyeknél, amikor nő a C-vitamin bevitelének mértéke, a plazmaaszkorbát-koncentrációt markáns emelkedés figyelhető meg, egészen a mintegy 50 µmol/L értékig, amit 60-100 mg/nap C-vitamin-bevitellel értek el.

 

 

 

Amint a C-vitamin bevitele meghaladja a napi 100 mg-t, a görbe progresszív laposodása következik be, mígnem a körülbelül 70-80 µmol/L-nél éri el a platót. Ezek a magas plazmakoncentrációk csak a napi több mint 200 mg dózisok tartós bevitelével tarthatóak fenn.

 

 

 

A nők kisebb C-vitamin-bevitellel érik el a platót a plazmaaszkorbát-koncentrációban, mint a férfiak, de a plazmakoncentráció értékének platója hasonló a nőknél és a férfiaknál. Fontos megjegyezni, hogy a plazma aszkorbát-koncentráció csökken a terhesség folyamán, és ez koncentráció kisebb a dohányosoknál, mint a nem dohányosoknál. 

 

 

 

3)     A szövetekben való disztribúciója és anyagcseréje

 

A C-vitaminból minden szövetben eloszlik. A vitamin hatékonyan szállítódik el a sejtekbe redukált (aszkorbát) és oxidált (dehidroaszkorbát) formájában aktív és fakultatív szállítórendszerek révén, az említett sorrendben

 

 

 

4)     A szervezet raktárai és az anyagcsere-veszteségek 

 

A beviteltől függően a C-vitamin összmennyisége a szervezetben felnőtt férfiaknál a farmakokinetikai modellek szerint a kevesebb mint 0,3 grammtól,  1,5 -2,0 grammig változó.
Az egészséges, nem dohányzó, 20-45 éves férfiaknál a C-vitamin maximum metabolikus veszteségei a becslések szerint napi mintegy 40-50 mg-t tesznek ki, ami körülbelül 45 -50 µmol/L plazmaaszkorbát-koncentrációnak felel meg. A nőket érintően nincsenek elérhető adatok az anyagcsere-veszteségekről, valamint a dohányosoknál magasabb az ilyen veszteségek mértéke, mint a nem dohányosoknál hasonló mértékű C-vitamin-bevitel esetén.

 

 

 

5)     Elimináció

 

A fel nem szívódott C-vitamin megtalálható a székletben, de az érintetlen aszkorbát és metabolitjai főképpen a vizelettel távoznak.  A plazmaaszkorbát-koncentráció és/vagy a C-vitamin-bevitel növekedésével fokozódik az aszkorbát vesén keresztüli kiürítése.

 

 

 

Felnőtteknél a vizelet az aszkorbát kiürítésének fő útvonala, és napi 100 mg C-vitaminbevitel esetén a C-vitamin lenyelt dózisának megközelítőleg 25 százaléka választódik ki a vizeletben. A Bizottság azt is megjegyzi, hogy alacsony plazmaaszkorbát-koncentrációnál is ürítődik aszkorbát a vizelettel, és, hogy az aszkorbát vizelettel történő kiürítésének mértéke markánsan fokozódik a 45-60 µmol/L-nél magasabb plazmaaszkorbát-koncentrációknál.  (forrás: EFSA NDA Panel (EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies), 2013. Scientific Opinion on Dietary Reference Values for vitamin C. EFSA Journal 2013;11(11):3418, 68 pp.)

 

 

 

FONTOS INFORMÁCIÓ: A sejten belüli aszkorbátkoncentrációk görbéi a C-vitamin-dózisok függvényében egészséges, nem dohányzó férfiaknál és nőknél arról tanúskodik, hogy a PLATÓKAT A NAPI MINTEGY 100-400 MG DÓZISOKKAL ÉRTÉK EL.

 

 

 

TEHÁT NAPI, 400 MG-OS ÉS NAGYOBB BEVITELI MENNYISÉGEK (HAGYOMÁNYOS ÉS NEM RETARD C-VITAMIN) ESETÉBEN, A C-VITAMIN PLAZMAKONCENTRÁCIÓJA NEM EMELKEDIK, RÉSZBEN A VIZELETTEL TÖRTÉNŐ FOKOZOTT C-VITAMIN-KIVÁLASZTÁS MIATT.

 

 

 

CSAK A PAPRIKÁBAN TALÁLHATÓ C-VITAMIN?

 

 

 

A gyümölcsök és a zöldségek többsége jó C-vitamin forrás, a lakosság napi bevitelének ~ 90% -a tőlük származik. A tartalom azonban fajonként változó, különösen nagy eltérések vannak termények között. 100 gramm csipkebogyó  átlagosan 400 mg, a fenyőtű 200 mg, a petrezselyemlevél 185 mg, a paradicsompaprika 180 mg, a zöldpaprika 125 mg, a káposzta 87 mg, a barack 50 mg, a citrom 45 mg és a burgonya 24 mg aszkorbinsavat tartalmaz (Lykkesfeldt, 2014 [16]).

 

 

 

A csipkebogyót kedvező élettani hatásai és kellemes íze miatt, hazánkban is régóta alkalmazzák gyógy- és élelmiszernövényként egyaránt. A gyógyászatban a gyepűrózsa, vagy más néven csipkerózsa (Rosa canina) és más vadrózsafajok (pl. havasalji rózsa, Rosa pendulina), valamint a japán rózsa (Rosa rugosa) szárított, aszmagtermésektől, szőröktől, kocsánytól és virágrészektől megtisztított vacokját használják.

 

Forrás: http://www.gyogynovenylap.hu/csipkebogyo/

 

 

 

A C-VITAMIN HOZZÁJÁRUL:

 

 

 

- a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, a csontok-, a porcok-, a fogíny-, a fogak, és a bőr normál állapotának fenntartásához
- az immunrendszer normál működéséhez
- az idegrendszer normál működéséhez
- a normál pszichológiai funkció fenntartásához
- a fáradtság és kimerültség csökkentéséhez
- a vas megfelelő felszívódásához

 

 

 

KINEK AJÁNLJUK? 

 

 

 

-          Mindenkinek, aki az átlagos étrendjét szeretné kiegészíteni

 

-          Sportolóknak, megnövekedett C-vitamin igény esetén

 

-          Kismamáknak vitaminkiegészítésre

 

-          Dohányzás estén

 

-          Szépségápolás támogatására

 

-          Vashiányos személyeknek

 

-          Nátha és megfázás kezelésének kiegészítésére

 

-          Egyéb gyulladásos betegségek kezelésének kiegészítésére

 

-          Betegséget követő felépülés időszakában

 

 

 

Nettó tömeg: 113,4 g (60 db)

 

 

100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!

Adatok
Cikkszám
5999565081539
Összetevők

Összetevők: L-aszkorbinsav, tömegnővelő szerek (hidroxipropil-metil-cellulóz, mikrokristályos cellulóz), színtelen bevonat [fényező anyagok (polivinil-alkohol, polietilén-glikol), talkum], csipkebogyó (Rosa canina L.) termés kivonat, fényező anyag (zsírsavak), csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói).

 


Hatóanyagok a napi adagban 1 filmtablettában
C-vitamin 1500 mg (1875%*)
Csipkebogyó (Rosa canina L.) kivonat 20 mg
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték.   

 

 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1 filmtabletta, bő folyadékkal lenyelve.

 

Adagok száma a termékben: 60

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

  • - A termék 6 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
   - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakábanOGYÉI ny.sz: 28450/2022

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!