Natur Tanya® Szerves korall por - okinawai korall eredetű kalciumot és magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő

Natur Tanya® Szerves korall por - okinawai korall eredetű kalciumot és magnéziumot tartalmazó étrend-kiegészítő
5 200 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

SZERVES, FERMENTÁLT KOENZIM Q10

 

 

 

A KOENZIM Q10 AZ EMBERI SZERVEZET MINDEN SEJTJÉBEN MEGTALÁLHATÓ, KÜLÖNÖSEN NAGY MENNYISÉGBEN A SZÍVBEN. SZINTÉZISE AZ ÉLETKOR ELŐREHALADTÁVAL TERMÉSZETSZERŰEN FOKOZATOSAN CSÖKKEN, EZÉRT KÜLSŐ FORRÁSBÓL TUDJUK BIZTOSÍTANI A BEVITELÉT PÉLDÁUL ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐK SEGÍTSÉGÉVEL. FERMENTÁCIÓVAL ELŐÁLLÍTOTT 60 MG UBIKINON ADAGONKÉNT, A SZÍVBEN TERMÉSZETES MÓDON IS MEGTALÁLHATÓ KOENZIM Q10-ZEL.

 

   • - FERMENTÁLT, TERMÉSZETES COQ10

 

  • - VEGÁN FORMULA

 

  • - HOZZÁADOTTSZÓJAOLAJ NÉLKÜL

 

  • - NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES SZÍNEZÉKET, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS AROMÁT

 

  • - NAPI 1 TABLETTA

 

  • - 2 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉG 

 

A KOENZIM Q10 SZINTÉZISE A SZÍV SZÖVETEIBEN

 

 

 

A koenzim Q10 olyan vitaminszerű anyag, amelynek szerkezete a K-vitaminhoz hasonló, szervezetünkben természetes módon található meg, főként a nagy energiaigényű szervekben, például a szívben is.

 

 

 

1. ábra: Koenzim Q10 tartalom a szív szöveteiben (mcg/g) (forrás: Kalén A, Appelkvist EL, Dallner G.: Age-related changes in the lipid compositions of rat and human tissues. Lipids. 1989)

 

 

 

Q10 FELFEDEZÉS ÉS NOBEL DÍJ

 

 

 

Moore és munkatársai 1940-ben azonosították a Q10-et. Dr. Frederick Crane 1957-ben izolálta a koenzim Q10-et marhaszívből. Karl Folkers a rá következő évben tisztázta a kémiai formuláját.

 

 

 

Az Ubikinon, mint másik megnevezése az angol ubiquitous szóból is eredeztethető, ami arra is utal, hogy mindenütt megtalálható. 1978-ban egy a Q10-el kapcsolatban tett felfedezés Nobel díjjal lett jutalmazva. Az 1980-as évektől pedig egyre több klinikai kutatás látott napvilágot a koenzim Q10-el kapcsolatban.

 

 

 

2. ábra: A koenzim Q10 kémiai felépítése
(forrás: Cupp M.J., Tracy T.S. (2003) Coenzyme Q10 (Ubiquinone, Ubidecarenone). In: Cupp M.J., Tracy T.S. (eds) Dietary Supplements. Forensic Science and Medicine. Humana Press, Totowa, NJ.)

 

 

 

AZ EMBERI SZERVEK KOENZIM Q10 TARTALMA

 

 

 

forrás: Aberg F, Appelkvist EL, Dallner G, Ernster L.: Distribution and redox state of ubiquinones in rat and human tissues. Arch Biochem Biophys 1992;295:230–234.

 

 

 

A Q10 ÉLETKORRAL ÖSSZEFÜGGŐ CSÖKKENÉSE

 

 

 

A koenzim Q10 szintje az ember létfontosságú szerveiben 19-21 évesen tetőzik, ami arra utal, hogy ez az az élet azon időszaka, amikor a legtöbb energiája van az embernek. Ugyanakkor az idő előrehaladtával, 40 éves kor felett, már szignifikánsan csökken a szintje.

 

 

 

80 ÉVES ÉLETKORRA A SZÍVBEN 42,9%-KAL, A TÜDŐBEN 51,7%-KAL, A VESÉKBEN 65,3%-KAL, A MÁJBAN 83%-KAL CSÖKKEN A KOENZIM Q10 KONCENTRÁCIÓJA, EZÉRT KIJELENTHETŐ, HOGY AZ UBIKINON SZUPPLEMENTÁCIÓNAK KIEMELT JELENTŐSÉGE VAN.

 

 

 

(forrás: A, Appelkvist EL, Dallner G. Age-related changes in the lipid compositions of rat and human tissues. Lipids. 1989 Jul;24(7):579-84.)

 

 

 

Nettó tömeg: 33 g (60 db)

 

 

OGYÉI ny.sz: 28277/2022

Adatok
Cikkszám
5999565081515
Összetevők

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, talkum, zsírsavak magnéziumsói), fermentált koenzim Q10 (UBIKINON), maltodextrin.

Hatóanyag a napi adagban 1 tablettában
Fermentált koenzim Q10 60 mg
Használati javaslat

 

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000:2018 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

 

 

Vegán készítmény. Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát, 1valamint hozzáadott szójaolajat.

 

 

Adagok száma a termékben: 60

 

 

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta, bő folyadékkal lenyelve. A termék használata, 30-35 éves kor felettieknek javasolt.

 

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

 

 

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

 

   • - A termék 12 éves kortól alkalmazható

 

  • - A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon a kezelőorvosával

 

  • - A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

 

  • - A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában

 

  •  Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!