Natur Tanya® Szerves, vegán vas - Világszabadalommal védett vas-biszglicinát és vérképző vitaminok

Natur Tanya® Szerves, vegán vas - Világszabadalommal védett vas-biszglicinát és vérképző vitaminok
2 100 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Összetevők
Használati javaslat
Részletek

VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT SZERVES, VEGÁN VAS

 

A Natur Tanya® szerves, vegán vaskapszula, újgenerációs vaskészítmény. Aminosav-kelát formában tartalmazza az Albion™ cég által Ferrochel néven szabadalmaztatott szerves vasat, a vas-biszglicinátot. világszabadalommal védett vegán vas formula, vérképzést támogató szerves vitaminokkal is dúsított, mint folsav, B12- és C-vitamin.  (US szabadalomszám 7,838,042, ezen a linken megtekinthető)1  • A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ

 

  • A NORMÁL SZELLEMI MŰKÖDÉS FENNTARTÁSÁHOZ

 

  • AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZSZERVES, VEGÁN VAS - BIZTONSÁGOS ÉS JÓL TOLERÁLHATÓ

 

Szerves vasunk ionos töltés nélküli és alacsony molekulatömeggel rendelkezik (~ 204 Dalton), amely kisebb, mint például a szerves vas-glükonát forma. A Ferrochel™ vas forma elemi vas tartalma nagyobb, mint a gyakran használt szerves vas-glükonát formának.

 

Nem lép kedvezőtlenül kölcsönhatásba más élelmiszer összetevővel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, teljesen biztonságos és nagyon jól tolerálható bárki számára, amit az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) is megerősített pozitív értékelésével2.

 

Általában mikor egy ásványi anyag hidrolizálódik a gyomorban, a keletkezett vas ion kölcsönhatásba lép más tápanyagokkal és rontja azok felszívódását, vagy olyan vegyületeket alkotnak, melyek nehezen szívódnak fel.

 

Ez különösen igaz a vasra, ami olyan tápanyagokat inaktiválhat, mint az E-vitamin, blokkolhatja olyan ásványi anyagok felvételét, mint a kalcium, és olyan vegyületeket alkothat, melyek csökkentik a nem hemvas felszívódását (pl. fitátok) és irritálhatja a gyomor nyálkahártyáját.

 

Azonban a szabadalmaztatott kelát forma megakadályozza, hogy a Ferrochel™ kölcsönhatásba lépjen más tápanyagokkal, ezért magas biológiai hasznosulási értékkel rendelkezik és a belek is jobban tolerálják.

 

A kelát forma miatt nem reaktív a vas ion, ezért nem lép kölcsönhatásba más tápanyagokkal és nincs kellemetlen hatással az emésztő szervrendszerre, teljesen biztonságos.

 

ÚJGENERÁCIÓS VASFORMULA

 

A vas ionos és koordinált kovalens kötéssel kapcsolódik két glicin aminosavhoz. Ez egy tudományosan kutatott összetevő, vagyis az aminosav-kelát struktúra jelenléte tudományosan igazolt a szabadalommal védett TRAACS™ FTIR módszerrel. Ráadásul vegán formula, állati eredetű összetevők nélkül készül, így fogyasztása vegán és vegetáriánus étrendet követők számára is lehetséges.

 

MILYEN JELLEMZŐI VANNAK A NATUR TANYA® VASNAK?  • VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT

 

  • JÓL FELSZÍVÓDÓ SZERVES VAS (VAS-BISZGLICINÁT)

 

  • HOZZÁADOTT VÉRKÉPZÉST TÁMOGATÓ SZERVES VITAMINOKKAL

 

  • BIZONYÍTOTTAN JOBB BIOHASZNOSULÁS A SZERVETLEN VAS FORMÁVAL (PL. VAS-SZULFÁT) ÖSSZEHASONLÍTVA

 

  • ELLENÁLLÓ A GYOMOR SAVAS PH-JÁVAL SZEMBEN

 

  • JÓL TOLERÁLHATÓBIZTONSÁGOSHIPOALLERGÉN FORMA

 

  • NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT, NEM IRRITÁLJA A BELEK NYÁLKAHÁRTYÁJÁT

 

  • AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT TERMÉK

 

  • MAGAS HATÓANYAGTARTALOM, 28 MG AKTÍV VAS ADAGONKÉNT

 

  • VEGÁN, GLUTÉN-, ÉS LAKTÓZMENTES

 

  • MESTERSÉGES SZÍNEZÉK-, TARTÓSÍTÓSZER- ÉS AROMA NÉLKÜL

 

  • ÉLELMISZERIPARI GMP IRÁNYELVEINEK MEGFELELŐ GYÁRTÁS

 

  • 1 HÓNAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGA szerves vas olyan B-vitaminokkal (Quali®-B) egészül ki, melyek minőségi alapanyagokból és fenntartható, nyomon követhető, megbízható gyártásból származnak.

 

HOGYAN SEGÍTENEK A SZERVES ÉS KONCENTRÁLT VITAMINOK?

 

A folát hozzájárul a normál vérképződéshez, az immunrendszer egészséges működéséhez. A B12-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.

 

SZERVES, VEGÁN VAS - KELÁT HITELESÍTŐ A TRAACS™ LOGÓ

 

Az NNFA (National Nutritional Food Association) szervezete szerint „az aminosav kelátos fém egy olyan vegyület, amely egy oldható fémsóból származó fém ion és egy aminosav reakciójából származik: egy mol fém és 1-3 mol (lehetőleg kettő) aminosav kapcsolódik koordinált kovalens kötéssel.

 

A hidrolizált aminosav átlagos molekulasúlya körülbelül 150 atomi tömegegység (150 u), és a keletkező kelát súlya nem több, mint 800 u. Továbbá a minimális fémtartalmat is meg kell határozni. Ekkor lehet a keletkező vegyületet aminosav kelátos fémnek nevezni.”

 

Sok gyártó tévesen használja a kelátos ásványi anyag kifejezést, mivel csak szervetlen ásványi anyagot kevernek aminosavval és ezt nevezik kelátnak. A szabadalmaztatott Albion™ TRAACS™ FTIR módszerrel (The Real Amino Acid Chelate System Fourier Transform Infrared Spectroscopy) ellenőrizni lehet egy kelát jelenlétét egy termékben és meg lehet határozni a százalékát is. Ez biztosítja a vevőt arról, hogy a termék valóban aminosav kelátos ásványi anyag.  A világszabadalom (US szabadalomszám 7,144,737) ezen a linken megtekinthető3.

 

 AZ ALBION™ AMINOSAV KELÁTOS FERROCHEL™ VAS ÉS MÁSIK GYÁRTÓ ÁLLÍTÓLAGOS AMINOSAV KELÁTOS VASKÉSZÍTMÉNYÉNEK TRAACS FTIR SPEKTRUMA.

 

Szerves, vegán vas - kelát hitelesítő a TRAACS™ logó

 

A másik gyártó (F) állítólagos aminosav „kelátjában” nincs kelát kötés. A csúcsok azt jelzik, hogy szulfát van a vegyületben. 
(forrás: Albion Minerals)

 

Nettó tömeg: 18 g (30 db)

 

 

Szerves, vegán vas - kelát hitelesítő a TRAACS™ logó

 

OGYÉI ny.sz: 25144/2020

 

 

Adatok
Cikkszám
5999565081478
Összetevők

Összetevők: tömegnövelő szerek (mikrokristályos cellulóz, kalcium-foszfátok), szerves vas-biszglicinát készítmény [Ferrochel™ vas(II)-biszglicinát; savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), maltodextrin (kukorica), csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid)], növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), L-aszkorbinsav, pteroilmonoglutaminsav, B12-vitamin készítmény [módosított kukoricakeményítő, savanyúságot szabályozó anyagok (nátrium-citrát, citromsav), csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid)], cianokobalamin.

 

 


Hatóanyag a napi adagban


1 kapszulában


C-vitamin


40 mg (50%*)


Szerves folsav (Quali®-B)


600 µg (300%*)


B12-vitamin (Quali®-B)


2,5 µg (100%*)


ALBION™ Ferrochel™ vas(II)-biszglicinát


-          amelyből vas


108,78 mg


28 mg (200%*)

 

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

 

108,78 mg kelátkötésű, szerves ALBION™ Ferrochel™ vas-biszglicinát, amiből garantáltan bioaktív 28 mg vas. Termékünk olyan B-vitaminokat (Quali®-B) tartalmaz, melyek minőségi alapanyagokból és fenntartható, nyomon követhető, megbízható gyártásból származik.

 

A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

 

 

Használati javaslat

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés után, bő vízzel lenyelve. Hosszú távon fogyasztva is teljesen biztonságos. Eredményességét kezelőorvosa segítségével, a vas-szint monitorozásával ellenőrizheti.

 

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos, amennyiben van lehetősége kérje ki kezelőorvosa véleményét a vas-szint monitorozásával kapcsolatban. 

Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tartandó.  • A termék 3 éves kortól alkalmazható

 

  • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakábanTárolás: Száraz, hűvös helyen, sugárzó hőtől és fénytől elzárva tartandó.