Naja Forest Bio Süngomba 100 ml – Prémium bio gombakivonat az idegrendszer és bélrendszer védelmére
A Naja Forest Bio Süngomba étrend-kiegészítő 100%-ban természetes, organikus termesztésű Hericium erinaceus (süngomba) kivonatot tartalmaz. Ez a különleges gyógygomba egyedülálló módon hat az idegrendszer és az emésztőrendszer működésére, és a hagyományos gyógyászatban évszázadok óta használják szellemi fáradtság, memóriagondok, gyulladásos bélproblémák és gyomorpanaszok enyhítésére.
A termék kettős extrakciós eljárással készül (víz és alkohol alapú kivonás), így a gomba mind vízben, mind zsírban oldódó hatóanyagai jelen vannak – ez jelentősen javítja a biohasznosulást.
Miért hasznos?
1. Idegrendszeri támogatás:
A süngomba egyik legértékesebb hatása, hogy serkenti az idegnövekedési faktor (NGF – Nerve Growth Factor) termelődését, ami elősegíti az idegsejtek regenerálódását és kommunikációját. Ezáltal javíthatja a memóriát, koncentrációt, és segíthet neurodegeneratív problémák esetén is (pl. enyhébb kognitív zavarok, stressz okozta idegi kimerültség).
2. Emésztőrendszeri védelem:
A süngomba gyulladáscsökkentő és nyálkahártya-regeneráló tulajdonságai miatt segíthet enyhíteni a gyomor- és bélrendszeri problémákat – például reflux, fekély, gyulladásos bélbetegségek esetén. Hatása különösen a gyomorfal regenerációjában mutatkozik meg.
3. ️ Immunrendszer és antioxidáns védelem:
A benne található poliszacharidok, hericenonok és erinacinok hozzájárulhatnak az immunrendszer aktiválásához, valamint védik a sejteket az oxidatív stresszel szemben.
Hatóanyagok (5 ml-ben):
-
Bio Hericium erinaceus gombakivonat: 0,125 g
-
Poliszacharid tartalom: 0,075 g
-
Segédanyagok: bio növényi glicerin, tisztított víz
Adagolás:
Naponta 5 ml (1 teáskanál) önmagában vagy tetszőleges italban (víz, tea, gyümölcslé) elkeverve, étkezés előtt. Szükség esetén az adagolás napi kétszer 5 ml-re növelhető.
Miért jó, ha egészséges vagyok?
Miért jó a folyékony gomba kivonat, ha jól érzed magad? MERT MÉG JOBBAN ÉREZHETED MAGAD!
- Lendületet adnak, hogy lépést tartsunk a rohanó világgal, a változó évszakokkal, és védenek a káros környezeti hatásokkal szemben.
- Növeli a természetes immunvédekezést
- Növeli az energiaszintet és az állóképességet
- Támogatja az emésztést és normális testsúlyt
- Támogatja a szív és érrendszert, valamint a normális vércukorszintet
- Csökkenti a stresszt és a gyulladásos folyamatok kialakulását
- Támogatja a jó közérzetet
- Javítja a memóriát és a kognitív funkciókat
Legfontosabb hatóanyagaik?
Gyógyhatású gombák, mint például Reishi, Chaga, Maitake, Mandulagomba, Kínai hernyógomba és a Shiitake tartalmaznak mind vízben oldódó komponenseket, az úgynevezett poliszacharidokat, és az alkoholban-oldható komponenseket: triterpének triterpenoidok.
A Naja Forest folyékony gomba kivonatok, olyan egyedi étrend-kiegészítők, amelyek kettős extrakciót tartalmaznak. Ez a kétlépcsős eljárás ötvözi az alkohol és a víz kivonatait a gyógyászati előnyök maximalizálása érdekében.
Mit jelent mindez?
A vízkivonatok fokozzák az immunrendszert, és segítik a szervezetet a rák elleni küzdelemben, míg az alkohol kivonatnak számos más előnyös hatása van a szervezetre, például a zsír-anyagcsere szabályozása. A másik előnye a kettős extrakciónak a szinergizáló hatás, ami azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítik.
A Naja forest bio folyékony gomba kivonatok 100 %-ban Ausztriában termesztett bio gomba alapanyagokból készülnek. Teljes spektrumú készítmények. 100 %-ban tiszta, bio tanúsítvánnyal rendelkező gomba kiegészítők. Minden egyes üveg Naja Forest termék tartalmazza az adott gombafajban található összes hatóanyagok, így garantáltan az egyik legerősebb folyékony gomba étrend -kiegészítő készítmények a piacon.
NAJA FOREST Süngomba BEMUTATÁSA:
Süngomba (Hericium erinaceus)
A közönséges süngomba (Hericium erinaceus Bull.) – vagy más néven oroszlánsörény-gomba – nem csak találó neveivel és kinézetével számít igazi „különcnek” az étkezési és mikoterápiás felhasználási célú gombák körében – ugyanis jótékony hatású vegyületeinek száma a hetvenet is súrolja!
Egy ilyen sokszínű hatóanyagcsokor már változatos palettája az egészségre előnyös hatású vegyületeknek. Így nem meglepő, hogy a süngombára vonatkozó népgyógyászat által javasolt felhasználási területek is szerteágazóak. Jelen cikkünkben ezen feltételezések legérdekesebbjeinek a tudományos alapjait vesszük szemügyre – a teljesség igénye nélkül – és vetjük össze biológiai ismereteinkkel, hogy feltárjuk a bioaktívnak mondott anyagok tényleges hatásmechanizmusait és így összevessük a hozzá társítható kísérletek, illetve egy klinikai vizsgálat eredményeivel.
Vegyük is górcső alá a süngomba hatóanyagaink főbb csoportjait, melyek a következők:
- hericerinek,
- erinacinek,
- erinacerin-izoindolin-1-on típusú ketonok,
- erinaceolaktonok,
- glikoproteinek,
- poliszacharidok,
- szterolok,
- B-12 vitamin-lakton származékok és illékony anyagok.
Ezen jótékony anyagokat nevezéktani szempontból a kémiai szerkezetük alapján csoportosítják – de egészségre előnyös hatásaik is természetesen egy-egy hatóanyagcsoportra jellemzőek.
Például a hericerinek aromás szerkezetű vegyületek – éppen ezért zsíroldékonyak – és a süngomba termőtestéből vonhatóak ki.
A hericerin A és az izohericenon J, valamint az erinacén D diterpén (szintén zsíroldékony vegyület) is daganatellenes hatásáról ismert.
Az előbb említett két hericerin vegyület úgynevezett K562 humán eredetű miogén leukémia sejtek osztódását gátolta, sejttenyészetben vizsgálva.
Az utóbb említett erinacén D szintén K562 sejtekben, valamint LANCAP humán eredetű prosztata sejtekben is gátolta a sejtosztódást (proliferációt).
Az erinacinek közé tartozó erinacin A, ami egy diterpén vázas molekula és a gombafonálból (micélium) izolálják.
Taiwani kutatók eredményei alapján az erinacin A gyulladáscsökkentő és idegsejt védő (neuroprotektív) hatást fejtett ki ischaemia reperfúziós patkányagy modellben. (Ez a modell gyakorlatilag az ischaemiás agyvérzéses állapotot és az általa okozott oxigénhiányos és szabadgyökös károkat reprezentálja.)
Az erinacin A protektív hatását (főleg) a felszabaduló interleukin-1β (IL1β), interleukin-6 (IL6) és a tumor-nekrózis-faktor-α (TNF- α) mennyiségének csökkentésén keresztül fejti ki.
A glikoproteinek, szterolok – a D-vitamin is ebbe a csoportba tartozik – általános előnyös (például antioxidáns, gyulladásbiológiai, stb.) hatásairól korábbi cikkeinkben írtunk, akárcsak a vízoldékony poliszacharidok által az immunrendszer bizonyos részeinek (T-helper sejtek, falósejtek, stb.) aktiválásában játszott immunstimuláns szerepéről.
A süngomba a különböző zsírsavakban (pl. az esszenciális linolénsavban is) rendkívül gazdag! Szintén bőségesen tartalmaz a süngomba magnéziumot, foszfort, valamint vas, réz és cink nyomelemeket.
100 gramm süngomba eredetű zsíros anyagban a 30 grammot is meghaladja a linolénsav-tartalom!
Bizonyára a sok jótékony anyag együttesének köszönhető, hogy a szakirodalom az említetteken felül még antibiotikus, májvédő, vérnyomás-, vércukor-, valamint hiperlipidaemiára jellemző vérzsír paramétereket csökkentő hatását is leírta.
Sőt, Japán kutatók kettős-vak klinikai vizsgálatban 4 hetes süngomba-port tartalmazó és placebo-süteményt evő betegeken (különböző depresszív tüneteket jelző) tesztekkel a depressziós és szorongásos tünetek statisztikailag szignifikáns csökkenését tapasztalták.
Azt is kimutatták, hogy ezen hatást nem csak az úgynevezett nerve growth factor (NGF) tehát „idegsejtek növekedését stimuláló faktor” növelése váltja ki.
Feltehetően a számos hasznos anyag összessége által kifejtett antioxidáns, neuroprotektív, gyulladáscsökkentő és ezzel összefüggő fájdalomcsillapító hatás egymást erősítő (szinergista) hatásai állnak – máig ismeretlen okként – az említett kedélyjavító hatás hátterében.
Forrás: https://najaegeszseg.com/gomba-kisokos/tudastar/vi-6-gombak-sungomba-hericium-erinaceus/