Naja Forest N7 Bio Chaga – Bio Süngomba – Bio Acerola étrend-kiegészítő (100 ml)

ÚJ
Naja Forest N7 Bio Chaga – Bio Süngomba – Bio Acerola étrend-kiegészítő (100 ml)
Naja Forest N7 Bio Chaga – Bio Süngomba – Bio Acerola étrend-kiegészítő (100 ml)
Naja Forest N7 Bio Chaga – Bio Süngomba – Bio Acerola étrend-kiegészítő (100 ml)
Naja Forest N7 Bio Chaga – Bio Süngomba – Bio Acerola étrend-kiegészítő (100 ml)

Idegrendszered és immunrendszered legjobb barátja!

A Naja Forest N7 Bio Chaga–Süngomba–Acerola kivonat komplex támogatást nyújt a szervezet számára stresszes időszakokban, idegrendszeri kimerültség, memóriazavarok, alvási nehézségek és depressziós tünetek esetén. A süngomba idegsejt-regeneráló (neuroprotektív) hatása révén segítséget nyújthat idegrendszeri betegségek, például demencia, Alzheimer-kór korai stádiuma vagy neuropátia kiegészítő kezelésében. Emellett kutatások szerint szorongáscsökkentő, hangulatjavító és fájdalomcsillapító hatása is van. A Chaga gomba erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású, ami különösen hasznos lehet autoimmun betegségek, emésztőrendszeri gyulladások vagy krónikus fáradtság esetén. Az acerola természetes C-vitamin-tartalma támogatja az immunrendszert, gyorsítja a regenerációt megfázás, vírusfertőzések vagy stresszes időszak után. A készítmény májvédő, vércukor- és vérnyomáscsökkentő, valamint daganatellenes hatásai révén sokoldalúan használható a prevencióban és a gyógyulás támogatásában is. 100%-ban Bio, alkoholmentes kivonat – természetes segítség testi-lelki egyensúlyod visszaállításához!

17 790 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Süngomba: általános információk
Összetétel
Adagolás
Részletek

Az ágazati szabályok alapján tilos élelmiszernek bármilyen betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó állításokat tulajdonítani. Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 37/2004 (IV.26) ESzCsM rendelet szerint a gombák/növények tápanyagainak, hatóanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírások a tudomány jelenlegi álláspontja szerint ismeretterjesztő célt szolgálnak, hazai és nemzetközi szakirodalmi hivatkozások alapján készültek. A kutatások NEM a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

Miért jó, ha egészséges vagyok? 

Miért jó a folyékony gomba kivonat, ha jól érzed magad? MERT MÉG JOBBAN ÉREZHETED MAGAD!

  •  Lendületet adnak, hogy lépést tartsunk a rohanó világgal, a változó évszakokkal, és védenek a káros környezeti hatásokkal szemben. 
  • Növeli a természetes immunvédekezést 
  • Növeli az energiaszintet és az állóképességet 
  • Támogatja az emésztést és normális testsúlyt 
  • Támogatja a szív és érrendszert, valamint a normális vércukorszintet 
  • Csökkenti a stresszt és a gyulladásos folyamatok kialakulását 
  • Támogatja a jó közérzetet 
  • Javítja a memóriát és a kognitív funkciókat

Legfontosabb hatóanyagaik? 

Gyógyhatású gombák, mint például Reishi, Chaga, Maitake, Mandulagomba, Kínai hernyógomba és a Shiitake tartalmaznak mind vízben oldódó komponenseket, az úgynevezett poliszacharidokat, és az alkoholban-oldható komponenseket: triterpének triterpenoidok. 

A Naja Forest folyékony gomba kivonatok, olyan egyedi étrend-kiegészítők, amelyek kettős extrakciót tartalmaznak. Ez a kétlépcsős eljárás ötvözi az alkohol és a víz kivonatait a gyógyászati előnyök maximalizálása érdekében. 

Mit jelent mindez? 

A vízkivonatok fokozzák az immunrendszert, és segítik a szervezetet a rák elleni küzdelemben, míg az alkohol kivonatnak számos más előnyös hatása van a szervezetre, például a zsír-anyagcsere szabályozása. A másik előnye a kettős extrakciónak a szinergizáló hatás, ami azt jelenti, hogy a hatóanyagok egymás hatását felerősítik. 

A Naja forest bio folyékony gomba kivonatok 100 %-ban Ausztriában termesztett bio gomba alapanyagokból készülnek. Teljes spektrumú készítmények. 100 %-ban tiszta, bio tanúsítvánnyal rendelkező gomba kiegészítők. Minden egyes üveg Naja Forest termék tartalmazza az adott gombafajban található összes hatóanyagok, így garantáltan az egyik legerősebb folyékony gomba étrend -kiegészítő készítmények a piacon.

Az innovatív gombatermékek, a folyékony gomba kivonatok új generációja

  • egyedi, innovatív gyártási folyamat
  • ötvözi az etanol, meleg vizes extrakció előnyeit
  • a végtermék alkoholmentes
  • jobb biohasznosulás: a hatóanyagok könnyebben felszívódnak a szervezetben
  • 100%-ban természetes, vegán összetevők biogazdálkodásból
  • nem tartalmaznak hozzáadott cukrot (természetesen előforduló cukrokat tartalmaz 1 )
  • a folyékony kivonataink csak az adott gombafaj összetevőit és növényi glicerint tartalmaznak
  • mentes kémiai-szintetikus, radioaktív és mikrobiológiai-bakteriális szennyeződésektől 2


1) Az ezekhez a termékekhez használt gombák természetesen tartalmaznak szénhidrátokat és cukrokat, beleértve a poliszacharidokat / béta-glükánokat is)
2) Az AGROLAB laboratóriumi csoport laboratóriumi elemzése szerint folyékony kivonataink mentesek mindenféle peszticidtől, PAH-tól (policiklikus aromás szénhidrogének) származó szennyeződésektő és a radioaktív szennyeződésektől. Ez azt jelenti, hogy ezek az anyagok nem csak a törvényileg megengedett határérték alatt vannak, de egyáltalán nem mutathatók ki a termékben. A vizsgálati jegyzőkönyvek kérésre rendelkezésre állnak. 

 

Innovatív extrakciós eljárás

A gombákat minősített alapanyagokon termesztik, amelyek 100%-ban biogazdálkodásból származnak, és a betakarítás után gyengéden szárítják, hogy az összetevőket a lehető legjobban megőrizzék.

A következő lépés az alkoholos extrakció. Extrakciós szerként kizárólag tiszta bioetanolt használunk, amely biotermesztésű gabonából származik. Ez az extrakciós lépés több napig tart, amely alatt az alkoholban oldódó összetevők kiszabadulnak a gombából, majd a gombát leszűrik és előkészítik a következő extrakciós lépéshez. A kivonatban lévő alkoholt desztillációval elpárologtatják, így a végtermék alkoholmentes lesz.

A következő lépésben a megmaradt gombát vízzel extraháljuk, melynek során a vízben oldódó anyagokat kioldjuk a gombatestből. Az előállítási folyamat végén a kivonatot elegyítik, ökológiai eredetű növényi glicerinnel.

A glicerin egy teljesen biokompatibilis anyag, amely magába fogadja a vitamin- és ásványianyag-molekulákat, és védik a tárolás során hatóanyagokat. Emellett a glicerin támogatja a felszívódást, így bélproblémák esetén is felszívódnak az értékes hatóanyagok, egyúttal kellemes ízt kölcsönöz a folyékony kivonatnak.

Folyékony gombakivonatok és a folyékony növény termékek gyártása

A Naja Forest brand történetisége a Navahó indiánokik nyúlik vissza.

A Navahó indiánok által alkalmazott rituálék nagyon érdekesek, nem csak a test méregtelenítését tartották fontosnak, azt vallották, hogy a fizikai betegségeket lelki szinten kell gyógyítani.

A gyógynövények az emberiség által legrégebben használt gyógymódok közé tartoznak.

A modern gyógyszerek 25 %-a származik azokból a növényekből, amelyeket először használtak a hagyományos orvoslásban.

Ahogyan nőtt az efféle termékek iránti kereslet, úgy fejlődött a hatóanyagok kivonatolásának hatékonysága a minél szélesebb körű bioaktivitás elérése érdekében. Ezt a mostani változásunk is megköveteli. Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak pl az adaptogén gyógynövények, melyek a pszicho-neuro endokrin rendszeren keresztül fejtik ki hatásukat.

A gombákban lévő bioaktív hatóanyagok a gomba nehezen emészthető sejtfalai közé zárva, étkezéssel nem nagy mennyiségbe kerülnek a szervezetbe. Szükséges volt a hatóanyagok feltárása modern eljárásokkal.

Ezt a kivonatolási technológiát fejlesztette ki a Naja Forest, melynek eredményeképpen nem kell elfogyasztani az emésztő rendszer számára egyébként sem hasznosítható kitinvázat, így az értékes hatóanyagok 100 %-ban hasznosulnak.

A Naja Forest által kidolgozott bio gyártás technológia során kivonjuk a gomba testből az értékes hatóanyagokat, ahogy a természet komponálta, és egy olyan stabil emulzióba kerül, amely lehetővé teszi a hatékony felszívódást és hasznosulást.

Adatok
Termék státusza
ÚJ    
Vélemények
Süngomba: általános információk

Az ágazati szabályok alapján tilos élelmiszernek bármilyen betegség megelőzésére, gyógyítására vagy kezelésére vonatkozó állításokat tulajdonítani. Az étrendkiegészítőkre vonatkozó 37/2004 (IV.26) ESzCsM rendelet szerint a gombák/növények tápanyagainak, hatóanyagainak egészségtámogató hatásai Magyarországon jogszerűen nem ismertethetőek. Alábbi leírások a tudomány jelenlegi álláspontja szerint ismeretterjesztő célt szolgálnak, hazai és nemzetközi szakirodalmi hivatkozások alapján készültek. A kutatások NEM a termékre, hanem az összetevőkre vonatkoznak.

Süngomba (Hericium erinaceus)

A közönséges süngomba (Hericium erinaceus Bull.) – vagy más néven oroszlánsörény-gomba – nem csak találó neveivel és kinézetével számít igazi „különcnek” az étkezési és mikoterápiás felhasználási célú gombák körében – ugyanis jótékony hatású vegyületeinek száma a hetvenet is súrolja!

Egy ilyen sokszínű hatóanyagcsokor már változatos palettája az egészségre előnyös hatású vegyületeknek. Így nem meglepő, hogy a süngombára vonatkozó népgyógyászat által javasolt felhasználási területek is szerteágazóak. Jelen cikkünkben ezen feltételezések legérdekesebbjeinek a tudományos alapjait vesszük szemügyre – a teljesség igénye nélkül – és vetjük össze biológiai ismereteinkkel, hogy feltárjuk a bioaktívnak mondott anyagok tényleges hatásmechanizmusait és így összevessük a hozzá társítható kísérletek, illetve egy klinikai vizsgálat eredményeivel.

Vegyük is górcső alá a süngomba hatóanyagaink főbb csoportjait, melyek a következők:

  • hericerinek,
  • erinacinek,
  • erinacerin-izoindolin-1-on típusú ketonok,
  • erinaceolaktonok,
  • glikoproteinek,
  • poliszacharidok,
  • szterolok,
  • B-12 vitamin-lakton származékok és illékony anyagok.

Ezen jótékony anyagokat nevezéktani szempontból a kémiai szerkezetük alapján csoportosítják – de egészségre előnyös hatásaik is természetesen egy-egy hatóanyagcsoportra jellemzőek.

Például a hericerinek aromás szerkezetű vegyületek – éppen ezért zsíroldékonyak – és a süngomba termőtestéből vonhatóak ki.

A hericerin A és az izohericenon J, valamint az erinacén D diterpén (szintén zsíroldékony vegyület) is daganatellenes hatásáról ismert.

Az előbb említett két hericerin vegyület úgynevezett K562 humán eredetű miogén leukémia sejtek osztódását gátolta, sejttenyészetben vizsgálva.

Az utóbb említett erinacén D szintén K562 sejtekben, valamint LANCAP humán eredetű prosztata sejtekben is gátolta a sejtosztódást (proliferációt).

Az erinacinek közé tartozó erinacin A, ami egy diterpén vázas molekula és a gombafonálból (micélium) izolálják.

Taiwani kutatók eredményei alapján az erinacin A gyulladáscsökkentő és idegsejt védő (neuroprotektív) hatást fejtett ki ischaemia reperfúziós patkányagy modellben. (Ez a modell gyakorlatilag az ischaemiás agyvérzéses állapotot és az általa okozott oxigénhiányos és szabadgyökös károkat reprezentálja.)

Az erinacin A protektív hatását (főleg) a felszabaduló interleukin-1β (IL1β), interleukin-6 (IL6) és a tumor-nekrózis-faktor-α (TNF- α) mennyiségének csökkentésén keresztül fejti ki.

A glikoproteinek, szterolok – a D-vitamin is ebbe a csoportba tartozik – általános előnyös (például antioxidáns, gyulladásbiológiai, stb.) hatásairól korábbi cikkeinkben írtunk, akárcsak a vízoldékony poliszacharidok által az immunrendszer bizonyos részeinek (T-helper sejtek, falósejtek, stb.) aktiválásában játszott immunstimuláns szerepéről.

A süngomba a különböző zsírsavakban (pl. az esszenciális linolénsavban is) rendkívül gazdag! Szintén bőségesen tartalmaz a süngomba magnéziumot, foszfort, valamint vas, réz és cink nyomelemeket.

100 gramm süngomba eredetű zsíros anyagban a 30 grammot is meghaladja a linolénsav-tartalom!

Bizonyára a sok jótékony anyag együttesének köszönhető, hogy a szakirodalom az említetteken felül még antibiotikus, májvédő, vérnyomás-, vércukor-, valamint hiperlipidaemiára jellemző vérzsír paramétereket csökkentő hatását is leírta.

Sőt, Japán kutatók kettős-vak klinikai vizsgálatban 4 hetes süngomba-port tartalmazó és placebo-süteményt evő betegeken (különböző depresszív tüneteket jelző) tesztekkel a depressziós és szorongásos tünetek statisztikailag szignifikáns csökkenését tapasztalták.

Azt is kimutatták, hogy ezen hatást nem csak az úgynevezett nerve growth factor (NGF) tehát „idegsejtek növekedését stimuláló faktor” növelése váltja ki.

Feltehetően a számos hasznos anyag összessége által kifejtett antioxidáns, neuroprotektív, gyulladáscsökkentő és ezzel összefüggő fájdalomcsillapító hatás egymást erősítő (szinergista) hatásai állnak – máig ismeretlen okként – az említett kedélyjavító hatás hátterében.

 

Forrás: https://najaegeszseg.com/gomba-kisokos/tudastar/vi-6-gombak-sungomba-hericium-erinaceus/

 

Összetétel

A termék a következőket tartalmazza:

  • bio glicerin: 0,785 g/ml,
  • Szárított bio Acerola (Malpighia emarginata): 0.09 g/ml,
  • Szárított bio Chaga (Inonotus obliquus) gomba: 0.0625 g/ml,
  • Szárított bio Süngomba (Hericium erinaceus): 0.0625 g/ml

 

A készítmény gombatartalmának 68%-a poliszacharid.

Garantált BIO tápanyagtartalom: 100%!

A termék 20 adagot tartalmaz.

A napi adag tartalmaz:

Tápanyagértékek

5 ml

100 ml

Energiatartalom (kj/kcal)

80,95/19,35

1619/387

Zsír (g)

0,013

0,255

    ebből telített zsírsavak (g)

0,006

0,13

Szénhidrát (g)

4,79

95,8

    ebből cukor (g)

0,034

0,685

Fehérje (g)

0,023

0,455

Só (g)

0,007

0,15

Szárított bio Chaga  (Inonotus obliquus) gomba (g)

0,3125

6,25

    ebből poliszacharid (57,6%) (g)

0,18

3,6

Szárított bio Süngomba (Hericium erinaceus) (g)

0,3125

6,25

    ebből poliszacharid (67,7%) (g)

0,21

4,2

Szárítoto bio Acerola (Malpighia emarginata) (g)

0,45

9

    ebből C-vitamin (18,454%) (g)

    NRV%

0,083

103%

1,66

 

 

NRV%: Napi bevitel referenciaérték felnőttek esetében.

EFSA: A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez és hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

Ezt a gombát tartalmazza

Információ

Az itt felsorolt információk NEM a termékre vonatkoznak, hanem szakirodalmi hivatkozások szerint lettek összegyűjtve, és a nevezett gombafajra vonatkoznak.

Adagolás

Ajánlott adagolás és tárolás

Naponta 5 ml (ADAGOLÓ KANÁLLAL) vízben vagy egyéb kiválasztott folyadékban feloldva bevenni, étkezés előtt fél órával.

A javasolt napi adagot ne lépje túl! A termék fogyasztása nem helyettesíti a változatos, kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot. Kisgyermekek elől elzárva tárolandó! Használat előtt felrázandó!

Felbontást követően, hűvös, száraz, fényvédett helyen tartandó!

Fogyasztási ajánlás

Fogyasszon el naponta 5 ml (1 teáskanál) 30 perccel étkezés előtt. Az elfogyasztott mennyiség napi kétszer 10 ml-re emelhető (2 teáskanál naponta kétszer, reggel és este). Többféle gombafajt is lehet kombinálni.

A jó biohasznosulásnak köszönhetően 1 teáskanálnyi (5 ml) folyékony kivonattal ugyanannyi poliszacharidot és egyéb gomba összetevőket fogyaszt el, mint kb. 38 gombapor kapszula elfogyasztása esetén.

Folyékony kivonataink egyedi, szigorúan ellenőrzött eljárással készülnek. Ez az innovatív gyártási technológia megkülönbözteti termékeinket más gombakészítményektől. Az új technológia lényege, hogy az adott gombafajban lévő összes szerves és szervetlen hatóanyagot kivonjuk és és egy készítményben koncentráljuk. 

A gombaporok és a belőlük készített kapszulák csak a vízben oldódó gomba összetevőket, főként poliszacharidokat tartalmazzák. A hagyományos porkivonatokból hiányoznak az egyéb értékes anyagok, amelyek lipofil jellegűek, mint például a vízben rosszul oldódó triterpének és a zsírban oldódó vitaminok.

A Naja Forest bio folyékony kivonataink a poliszacharidokon és peptidoglikánokon kívül sok más értékes szerves anyagot is tartalmaznak. Ide tartoznak az esszenciális aminosavak, triterpének, ásványi anyagok (Ca, P, Na, K) és nyomelemek (Fe, Zn, Cu, Mn, Se), valamint vitaminok (ergoszterol – a D2-vitamin előfutára). Az új formula a biohasznosulást is javítja, vagyis azt, hogy a kivonatban lévő hatóanyagok mennyire képesek felszívódni és hasznosulni a szervezetben. Új és innovatív gyártási eljárásunkkal olyan terméket hoztunk létre, amellyel a gombákban található hatóanyagok teljes spektruma ideálisan felszívódik a szervezetben.