Naja Forest Fiber Vegán Protein Fehérje, a védelem csírája (600g)

ÚJ
Naja Forest Fiber Vegán Protein Fehérje, a védelem csírája (600g)
Naja Forest Fiber Vegán Protein Fehérje, a védelem csírája (600g)
Naja Forest Fiber Vegán Protein Fehérje, a védelem csírája (600g)
Naja Forest Fiber Vegán Protein Fehérje, a védelem csírája (600g)

Fehérje tartalom: Fehérje 100%

Kinek ajánlott a Naja Forest Fiber Vegán Protein?

  • az egészséges, tudatos táplálkozás híveinek
  • táplálék-intoleranciával küzdőknek
  • az emésztési problémákkal küzdőknek
  • vegán vagy vegetáriánus táplálkozás híveinek
  • különösen ajánlott 40 év felett, mert az életkor előrehaladtával emésztésük és anyagcsere-folyamataik lassulnak.
13 000 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Tápanyag-tartalom és mikrokomponensek
Részletek

Összetétel: kender fehérje*, csíráztatott sárga lenmag préselvény liszt*, búzafű por*, szelénnel dúsított inaktivált élesztő, cinkkel dúsított inaktivált élesztő, vegán probiotikus mix: Lb. bulgaricus, Lb. acidophilus, Bf. bifidum, Bf. infantis, Bf. longum, Bf. breve, Bf. adolescentis, Str. thermophilus 2,4×107 CFU/g.

*: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Tartalom: 600 g (30 adag) 20 g/adag

Fructan oligoszaharidot tartalmaz. Organikus szelénben gazdag, organikus cink és réz forrás Omega-3 zsírsav és kiváló fehérje forrás, SDG -lignant tartalmaz. Diétás (élelmi) rostnak nevezzük az ehető növényi részeknek azon részét, amely ellenáll az emésztésnek és az emberi vékonybélben való felszívódásnak, s teljesen vagy részlegesen fermentálódik a vastagbélben. Kedvező élettani hatásai közül kiemelhető a kellemes teltségérzés, a lassabb gyomorürülés és kisebb glikémiás terhelés, a jó bélműködés elősegítése, valamint hozzájárul a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez. Az SDG lignan a lenmag héjában található, egy erős antioxidáns.

Az inulin bizonyos növényekben megtalálható poliszaharid, azaz összetett cukor. Tulajdonképpen egy olyan vízben oldódó és hosszú fruktóz láncokból álló növényi rostról van szó, prebiotikumként hozzájárul a jótékony bélbaktériumok szaporodásához, ezáltal helyreállítja és fenntartja a bélflóra egyensúlyát.

A növényi fehérje krémes állaga, étvágycsökkentő, testsúlykontrollt és bélflórát támogató összetevőkkel rendelkezik.

Miért fontos a rendszeres rostbevitel?

Emésztésünk egészsége érdekében ajánlott a napi 25-30g rostbevitel. Ennél azonban általában jóval kevesebbet fogyasztunk, ami számos emésztőrendszeri panasz előidézője is lehet.

De az sem mindegy, milyen rostokat fogyasztunk.

A fermentálásnak köszönhetően a rostok prebiotikus tulajdonsága jelentősen megnő, mely a vastagbélben segíti a minél szélesebb körű bélflóra táplálását és kialakulását, mivel azok sem a gyomorban, sem a vékonybélben nem szívódnak fel, ezáltal ideálisan támogatják nemcsak az anyagcsere folyamatokat, hanem immunrendszerünket is.

Értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal:

  • Részt vesz:
    • normál, energiatermelő anyagcsere folyamatokban: P,Ca, Mg, Mn, Fe, Cu, B2, B3, B5, B6, B9, B12
    • makrotápanyagok: zsírok, szénhidrátok, fehérjék normál anyagcseréjében: Cink, B7

 

  • Hozzájárul:
    • a normál izomműködéshez: Ca, Mg
    • az izomtömeg és normál csontozat fenntartásához: fehérje, Ca, Mg,Mn
    • a fáradság és kifáradás csökkentéséhez: Fe, Mg, B2, B5, B6, B9, B12, C-vitamin
    • a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához (Cu) és képződéséhez (Mn)
    • az immunrendszer normál működéséhez (Fe, Zn, Se, Cu, B6, B9, B12, D-vitamin)

5 figyelmeztető jel, hogy méregtelenítésre van szüksége:

  • gyakori fáradság
  • koncentráció romlása
  • bőrproblémák: ekcéma, viszketés, száraz foltos bőr
  • hajlam a fertőző betegségekre
  • lassú emésztés, puffadás, székrekedés vagy hasmenés

A bélrendszer több mint 100 millió neuronból áll. Különálló agynak is nevezik. A bélrendszerben lévő baktériumok befolyásolják az anyagcserét, az immunrendszer működését, sőt még az agyműködésre is hatással vannak. Ezért egyáltalán nem mindegy milyen a bélflórán összetétele azaz jótékony vagy káros baktérumok alkotják. Az egészségtelen táplálkozás következtében a káros baktériumok szaporodnak el, ezáltal romlik az emésztés, lassul az anyagcsere, megjelennek a zsírpárnák és az ételallergiák. Méregtelenítéssel és jótékony baktériumok pótlásával helyreállíthatjuk a bél –flóra egyensúlyát.

Nem elegendő csak a bélflóránkat támogatni. Ugyanis, ha a bélnyálkahártyát nem regeneráljuk, a gyulladt felületén a jó bélbaktériumok nem tudnak megtapadni és elszaporodni, azaz kolonizálni a bélrendszert. A Fiber Vegán Protein SDG lignán tartalma támogatja a bélnyálkahártya regenerálódását, ezáltal a probiotikus baktérium törzsek ki tudják fejteni a hatásukat.

Kinek ajánlott a Naja Forest Fiber Vegán Protein?

  • az egészséges, tudatos táplálkozás híveinek
  • táplálék-intoleranciával küzdőknek
  • az emésztési problémákkal küzdőknek
  • vegán vagy vegetáriánus táplálkozás híveinek
  • különösen ajánlott 40 év felett, mert az életkor előrehaladtával emésztésük és anyagcsere-folyamataik lassulnak.

Felhasználási javaslat

A doboz 30 adagot tartalmaz. Az adagokat 2-3 dl hideg vízbe, teába, gyümölcslébe, vagy növényi tejbe, adagolva használhatja fel. Amennyiben több adag elfogyasztására kerül sor, gondoskodni kell a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelről is.

*NRV: Napi beviteli referenciaérték egy átlagos felnőtt számára

Gluténmentes, laktózmentes, tartósítószer mentes. Mesterséges színezéket nem tartalmaz.

A bélbaktériumok számos funkciót látnak el, pl.: vitaminokat termelnek, a számunkra emészthetetlen táplálékmaradványokból rövid láncú zsírsavakat állítanak elő és szabályozzák az immunrendszer működését.

A bélflóra károsodására hasi kényelmetlen érzés, puffadás, ételintolerancia, változó halmazállapotú széklet hívhatja fel a figyelmet. A betegség velejárója lehet a felszívódási zavar kialakulása is, ami nem csak a táplálék felszívódását hátráltathatja, de olykor vitamin hiányos állapotokhoz is vezethet.

Bélflóránk és az anyagcsere

Elhízott egereken és embereken kimutatták, hogy bélflórájuk olyan törzseket tartalmaz, amelyek több energiát vonnak ki a táplálékból, mint a sovány egerek és emberek bélflórája. Ha a sovány egerek bélflóráját átültették a kövér egerekbe, akkor azok is lefogytak. De nem kell egy ilyen komplikált művelettől várni a csodát. A rendszeresen fogyasztott táplálék meghatározza a bélflóra baktériumtörzs összetételét. Ha szénhidrátszegény étrendre tér át valaki, akkor csökken a ,,hizlaló,, törzsek (Firmicutes) népessége, és ezáltal ,,fogyasztóvá,, alakul a bélflóra (Bacteroidetes).

A probiotikus baktériumok segítségével az elhízásért felelős zsírok ellen is felvehetjük a harcot. A Lipids in health and disease szaklapban megjelent japán kutatás szerint, a Lactobacillus gasseri SBT2055 probiotikus baktérium gátolhatja a zsírok felszívódását, amelyek így a széklettel távoznak a szervezetből. Svéd tudósoknak azt is sikerült igazolniuk, hogy egy másik, probiotikumokban fellelhető jótékony baktérium, a Lactobacillus paracasei, csökkenti a zsírelraktározódás mértékét, ami a túlsúly, és különösen a hasi elhízás legfontosabb kiváltója. Kutatásaik eredményét a Plos One szaklapban publikálták. A z egészséges bélbaktériumok tehát mérséklik az elfogyasztott ételekből felszívódó kalória mennyiségét, gátolják a zsírok lerakódását, valamint megszüntetik az éhségérzetet.

A probiotikum fogyókúra leghatékonyabb szövetségesei a lactobacillusok csoportjába tartózó baktériumok. Ezek a jótékony mikroorganizmusok ráadásul nem csupán a kívánt súly, hanem a lapos has elérésében is segítségünkre lehetnek.

fermentált (savanyított, erjesztett) zöldségekben – pl.: káposzta, uborka, paprika –, valamint a joghurtban fellelhető Lactobacillus fermentum és Lactobacillus amylovorus kúraszerű bevitelével, két hónap alatt, jelentősen csökkenthető a testzsír.

A Naja Forest Fiber Vegán Protein alkotóelemei támogatják a megfelelő összetételű bélflóra kialakulását, és az egészséges bélműködést. Jól használható súlycsökkentésre, és az elért testsúly megtartására.

Adatok
Termék státusza
ÚJ    
Vélemények
Tápanyag-tartalom és mikrokomponensek
Tápanyag-tartalom
  Érték/ 100 grammban RDA % / 100 g 1 adagban (20g) RDA* % / 1 adag RDA*
Energia kJ 1475 kJ    295 kJ    
Energia kcal 350 kcal 17,5 % 70 kcal 3,5 % 2000 kcal
Zsír 5,4 g 7,7 % 1,1 g 1,5 % 70 g
-ebből telített zsírsav 1,0 g 4,8 % 0,2 g 1,0 % 20 g
Szénhidrát 11,1 g 4,1 % 2,2 g 0,8 % 270 g
– ebből cukrok 3,3 g 3,7 % 0,7 g 0,7 % 90 g
Fehérje 50,6 g 101,1 % 10,1 g 20,2 % 50 g
Rost 26,2 g 104,7 % 5,2 g 20,9 % 25 g
0,15 g 2,4 % 0,03 g 0,5 % 6 g
Vitaminok, ásványi anyagok és egyéb mikrokomponensek
  Érték/ 100 grammban RDA % / 100 g 1 adagban (20g) RDA* % / 1 adag RDA*
Vas – Fe 11,5 g 82,4 % 2,3 mg 16,5 % 14 mg
Foszfor – P 379,9 mg 54,3 % 76,0 mg 10,9 % 700 mg
Kálium – K 99,8 mg 5,0 % 20,0 mg 1,0 % 2000 mg
Réz – Cu 1,5 mg 152,7 % 0,3 mg 30,5 % 1 mg
Kalcium – Ca 342,9 mg 42,9 % 68,6 mg 8,6 % 800 mg
Cink – Zn 14,0 mg 139,5 % 2,8 mg 27,9 % 10 mg
Szelén – Se 105,5 µg 191,8 % 21,1 µg 38,4 % 55 µg
Magnézium – Mg 227,5 mg 60,7 % 45,5 mg 12,1 % 375 mg
Omega-3 (ALA – α-linolénsav) 2,4 g 119,4 % 0,5 g 23,9 % 2 g**
B1-vitamin (Tiamin) 0,9 mg 79,5 % 0,2 mg 15,9 % 1,1 mg
B2-vitamin (Riboflavin) 0,2 mg 11,9 % 0,0 mg 2,4 % 1,4 mg
B3-vitamin (Niacin) 2,0 mg 12,3 % 0,4 mg 2,5 % 16 mg
B6-vitamin (Piridoxin) 0,4 mg 27,1 % 0,1 mg 5,4 % 1,4 mg
B9-vitamin (Folát) 2,2 µg 1,1 % 0,4 µg 0,2 % 200 µg
E-vitamin 0,7 mg 5,6 % 0,1 mg 1,1 % 12 mg
C-vitamin 45,9 mg 57,4 % 9,2 mg 11,5 % 80 mg
A-vitamin 347,8 µg 43,5 % 69,6 µg 8,7 % 800 µg
RDA* – Napi ajánlott beviteli érték felnőtteknek
** – Az Omega-3 zsírsavakhoz köthető kedvező hatás napi 2g ALA bevitelével érhető el